Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Отвори врати обновената спортна площадка в ж.к. "Дунав"

Отвори врати обновената спортна площадка в ж.к. \"Дунав\"
Добавена на: 2019-06-18 16:24:44

Отвори врати обновената спортна площадка в ж.к. \"Дунав\"
Отвори врати обновената спортна площадка в ж.к. \"Дунав\"
Отвори врати обновената спортна площадка в ж.к. \"Дунав\"
Отвори врати обновената спортна площадка в ж.к. \"Дунав\"

„Мисля, че това, което сме си заложили като политика на действие – във всеки един квартал да създаваме все по-добри условия както за децата, така и за възрастните, го изпълняваме.“, каза на откриването кметът Генчев

      В ж.к. „Дунав“, в град Свищов официално отвори врати обновената спортна площадка намираща се между улиците „Градево“ и „Младост“. Кметът на града Генчо Генчев каза, че му е изключително приятно да открие поредната нова придобивка за живущите в квартала. „Една спортна площадка, която беше изключително много занемарена, нефункционална, но ето че в този ден имаме възможност да я открием като едно по-добро спортно съоръжение, на което през лятната ваканция децата на Свищов ще имат възможност да тренират, спортуват и най-вече да правят всичко това в безопасни условия.“, каза градоначалникът и поясни, че всички съоръжения на територията на площадката са захванати съгласно изискванията и отговарят на наредбата за безопасност.
Обновената зона за спорт е с изкуствена настилка на целия терен, който е обособен за футболно игрище, баскетболно игрище и предстои да бъде поставена мрежа за волейбол. Има места за сядане и отдих през свободното време, както и кошове за дребни отпадъци. „Мисля, че това, което сме си заложили като политика на действие – във всеки един квартал да създаваме все по-добри условия както за децата, така и за възрастните, го изпълняваме.“, допълни кметът Генчев и отправи апел към всички младежи и деца да се радват на живота, но да пазят и да не рушат новите придобивки, защото всичко това е направено единствено и само за тях. Той се обърна и към възрастните, с молба да не се притесняват да правят забележки на нарушителите, а ако забележат сериозни вандалски прояви да сигнализират на органите на реда или да се обадят на телефон 112.
Кметът на Свищов припомни, че предстои изграждане на детска площадка и в другия край на квартала, където ще могат да се забавляват най-малките му жители.
Мария Силвестрова, живуща в квартала, сподели: „Живея тук от построяването на комплекса, но такава площадка досега не сме имали. Благодарение на общинската управа и това желание ни се сбъдна, но искрено се надявам всички да пазим като частна собственост направеното, защото от нас зависи да стопанисваме това, което вече имаме. Тук има доста деца, особено през летните месеци, които ще могат да се радват на новата придобивка и искрено се надявам да я пазят.“, категорична бе тя.
Спортната площадка е обновена с общински средства в размер на близо 20 хил. лв., а ремонтът е извършен от Общинско предприятие „Комунално строителство и поддръжка“ – гр. Свищов.
 
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания