Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Министърът на транспорта Росен Желязков посети Свищов

Министърът на транспорта Росен Желязков посети Свищов
Добавена на: 2019-04-16 18:20:30

Кметът Генчо Генчев запозна министъра със състоянието на пътната инфраструктура в Общината и обсъдиха важни въпроси за развитието на Свищов

            На 16 април министърът на транспорта Росен Желязков посети Свищов, където се срещна с кмета на общината Генчо Генчев. В близо четиричасовата среща бяха обсъдени основни въпроси, свързани с реализирането на бъдещия мост над река Дунав, свързващ България и Румъния при градовете Свищов и Зимнич, и реализирането на Дунавския индустриален технологичен парк. Министърът направи оглед на терените на бившите казарми и цялото поречие на река Дунав от българска страна, до местността „Паметниците“.
По време на посещението кметът запозна министъра на транспорта с предизвикателствата, които стоят пред общинското ръководство. Генчо Генчев повдигна въпроса за състоянието на пътната инфраструктура в Общината и начинът за извеждане на трафика на камиони извън града и населените места. Обсъдено беше изграждането на скоростна отсечка, която да свързва Свищов с магистралата Русе – Велико Търново. В разговора между двамата беше повдигнат и въпросът за проблемите с транспортната схема на община Свищов и недостатъчните средства от държавната субсидия за дотация, и обслужването на малките населени места.
Във връзка с реализирането на третия мост над река Дунав, Генчо Генчев и министър Росен Желязков обсъдиха предстоящата съвместна среща, в която ще вземат участие Министерство на транспорта, Министерство на регионалното развитие, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Изпълнителна агенция „Морска администрация“, и на която ще бъдат набелязани мерки относно терените на Дунавския индустриален технологичен парк и начина на преминаване.
В края на визитата кметът на Свищов подари на министър Желязков картина изобразяваща емблематичната за крайдунавския град часовникова кула на майстор Богдан, с което изрази своето уважение и увереност в бъдещото ползотворно партньорство.


ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания