Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Над 120 изпълнители излизат на сцената на конкурса „Звездици за Лора”

Над 120 изпълнители излизат на сцената на конкурса „Звездици за Лора”
Добавена на: 2019-04-05 16:05:22

Днес е официалното откриване

В продължение на три дни в Свищов ще се проведе петнадесетото издание на националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора”. Над 120 изпълнители от цялата страна ще покажат своите възможности пред жури с председател Маргарита Хранова и членове: певицата Мими Иванова, Етиен Леви – певец и вокален педагог, Мая Райкова – продуцент на поп и джаз музика в БНР, Кристина Иванова и Траян Костов – носители на Гранд при на конкурса и Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство” в Община Свищов.
Официалното откриване е тази вечер (5 април) от 19 часа в салона на Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856”.
В конкурса могат да участват индивидуални изпълнители до 19 години, разпределени в пет възрастови групи. Те ще се представят с две песни – една българска и друга по избор.
Всички участници получават диплом и медал за участие. Във всяка възрастова група се присъжда първа, втора и трета награда – диплом и плакет-статуетка.
Голямата награда – статуетката „Звездици за Лора” се присъжда всяка година на изпълнителя, получил най-високата оценка на компетентното жури. Ще бъдат присъдени още Наградата на кмета на Община Свищов, на дирекция „Култура и културно наследство”, на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856”, на международна фондация „Алеко Константинов”, на СА „Димитър А. Ценов”, на свищовски фирми и други партньори.
В събота конкурсната програма започва в 9.30 часа и приключва 21.30. В неделя, на 7 април, от 17 часа е галаконцертът и връчването на наградите на отличените.
Организатори на конкурса са бащата на Лора – Илиян Николов, Община Свищов, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” и фондация „Ангели от Лим”.
ПРЕСЦЕНТЪР на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания