Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов се включи в кампания срещу диабета

Община Свищов се включи в кампания срещу диабета
Добавена на: 2019-04-02 14:41:54

Община Свищов се включи в кампания срещу диабета
Община Свищов се включи в кампания срещу диабета
Община Свищов се включи в кампания срещу диабета

Повече от 200 граждани на общината безплатно бяха изследвани

Националната дарителска кампания „Поход срещу диабета по суша, въздух и вода” в помощ на българските деца, болни от диабет тип 1, започна на 30 март и ще продължи до 6 април тази година. Тя се организира от „Лайънс клуб” – Видин, а един от партньорите й е Община Свищов.
На 1 април в центъра на Свищов се проведоха редица инициативи, които бяха част от кампанията. На повече от 200 човека бяха направени безплатни тестове за диабет. Членове на Лайънс клуб раздаваха информационни материали. На събитието бе организиран и благотворителен базар, на който бяха събрани 1100 лева. Отделно много от гражданите бяха напътствани да подкрепят кампанията „Поход срещу диабета”, изпращайки дарителски SMS с текст DMS DIABET на номер 17 777.
Част от дарителите и някои от децата успяха да се качат и на специален топловъздушен балон.
Идеята на кампанията е с разнообразни спортни и развлекателни събития да насочи вниманието на максимален брой българи към превенция на болестта и грижа за собственото здраве като предостави информация и възможности за безплатни тестове за нивата на кръвната захар на всеки желаещ.
Инициативата е на „Лайънс клуб” – Видин и е подкрепена от всички клубове на движението в страната, от местни администрации, пациентски и лекарски организации, спортни клубове, неправителствени организации и компании.
Целта на Похода е да събере средства за закупуване и предоставяне на сензори и трансмитери за децата, които дават възможности за 24-часов контрол на кръвната захар.
По данни на Националния център по диабет, над 2000 деца в България живеят с болестта и съвременните технически средства са единствения им шанс за нормален живот, с условно здраве.
Благотворителни кампании под наслов „Поход срещу диабета по суша и вода” тази година се провеждат още в градовете Видин, Козлодуй, Русе, Гюргево, Турну Мъгуреле и Бекет.
Кулминацията на вечерта в Свищов бе концерт, в който благотворително участваха местни изпълнители и състави. В програмата се включиха Трио „Нове” при Частна школа с вокален педагог Корнелия Чекелева; Група „Хип хоп” и Мажоретен състав към Школата по изкуства при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”; Школа за поп и рок изпълнители „Естрада” с вокален педагог Антоанета Георгиева; Симона Иванова и Николай Кирилов; Танцов клуб „Марико” с художествен ръководител Захарина Томова
Всички те бяха обединени от една благородна и значима кауза – събиране на средства в помощ на българските деца, болни от диабет тип 1.

ПРЕСЦЕНТЪР на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания