Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В Свищов се проведе обучение на доброволци за Доброволното формирование към общината

В Свищов се проведе обучение на доброволци за Доброволното формирование към общината
Добавена на: 2017-12-08 15:12:00

В Свищов се проведе обучение на доброволци за Доброволното формирование към общината

Успешно преминали първия модул на обучение са 14 кандидати, като 3 от тях са представителки на нежния пол

След като в началото на годината ръководството на община Свищов обяви прием на доброволци за Доброволното формирование към община Свищов, с цел разширяване на състава и дейността, в седмицата на доброволчеството се проведе първият модул от обучението на одобрените кандидати.
Подборът на кандидатите за доброволци се извърши от комисия, определена със заповед на кмета на общината, съгласувана с началника на районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Свищов, при РДПБЗН - В. Търново.
Успешно преминали първия модул на обучение са 14 кандидати, като 3 от тях са представителки на нежния пол. Секретарят на Общината Любомира Петрова е една от жените решила да стане доброволец. Като част от Кризисния щаб на община Свищов, тя смята, че обучението, което ще премине и знанията, който ще придобие в Доброволното формирование ще и помогнат да натрупа повече опит в работата на терен и ще бъде по-полезна в кризисна ситуация.
  Към днешна дата Доброволното формирование наброява 15 члена, като всички са получили персонален идентификационен номер /ПИН/, специална карта и оборудване. След като новите кандидати преминат успешно и трите модула на обучение, доброволците в Доброволното формирование към община Свищов официално ще станат 29.
Съгласно решение на МС числеността на ДФ се определя в зависимост от броя на населението на общината, за  община Свищов оптималният брой са 35 човека.  

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания