Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С изложба-базар стартира програмата посветена на Деня на будителите в Свищов

С изложба-базар стартира програмата посветена на Деня на будителите в Свищов
Добавена на: 2017-10-20 14:59:32

С изложба-базар стартира програмата посветена на Деня на будителите в Свищов
С изложба-базар стартира програмата посветена на Деня на будителите в Свищов

Книгите от издателствата „Кралица Маб“, „Калпазанов” и „Сиела” ще се предлагат на промоционални цени, а също така ще могат да се заявяват и по каталог

      В работните дни от 23 октомври до 30 ноември, в отдeл „Изкуство“ на Градска библиотека /южен вход/, ще се проведе изложба-базар на художествена и научна литература за деца и възрастни. Книгите от издателствата „Кралица Маб“, „Калпазанов” и „Сиела” ще се предлагат на промоционални цени, а също така ще могат да се заявяват и по каталог. Изложбата-базар е част от програмата на община Свищов по повод Деня на будителите – 1 ноември и поставя началото на две седмици, изпълнени с разнообразни културни прояви.
 
   Издателство „Кралица Маб” e амбициозно малко частно издателство, основано през 1992 г., член на Асоциация „Българска книга”. Публикува книги с различна насоченост: литературна критика и хуманитаристика; художествена литература и мемоаристика; приказки; практическа психология; окултна литература; кулинарни книги.
„Кралица Маб” е печелило конкурси на Центъра за изкуства „Сорос”, Фондация „Отворено общество” и Националния център за книгата към Министерство на културата. По отделни проекти то си партнира с Университетско издателство „Св. Климент Охридски”, Deutscher Akademischer Austauschdienst, Institut Français, Book Program - Embassy of the U.S.A., Central and East European Books Project, Instituto Camoes, Canadian Council of Arts и др. През 1998 г. Съюзът на преводачите в България награди издателството с грамота “за последователно и високопрофесионално представяне на книги, посветени на историята и теорията на превода”.
   Издателска къща „Калпазанов” издава любовни и сантиментални  романи,  трилъри, фантастика и фентъзи.
   „Сиела“ е издателство за специализирана и художествена литература, най-голямата и бързо развиваща се верига книжарници в страната. Издателството притежава впечатляващо издателско портфолио – колекция от автори, с които би се гордяло всяко световно издателство. В каталога на издателството има над 1200 заглавия, като сред тях се нареждат някои от най-изтъкнатите имена в българската и световна литература. Благодарение на издателство „Сиела“, българският читател може да се запознае както с популярни, така и с неизвестни автори от различни части на света, представители на различни жанрове и епохи.
Издателство „Сиела“ е единственото в България, което издава повече от 20 български автори годишно, сред които носители на множество български и международни награди.
 
За справки и запитвания относно предстоящата изложба-базар: тел. 0631/4-28-70 и e-mail: izkustvo_svishtov@mail.bg
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания