Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започна фестивалът „Орел на Дунава”

Започна фестивалът „Орел на Дунава”
Добавена на: 2017-06-02 16:30:19

Започна фестивалът „Орел на Дунава”
Започна фестивалът „Орел на Дунава”
Започна фестивалът „Орел на Дунава”

Антични игри, представяне на древната римска кухня, огнено шоу и концерти включва тридневната програма

Тринадесетото издание на фестивала на античното наследство „Орел на Дунава” започна днес. Над 260 реенактора от Италия, Германия, Румъния и България са заявили участие. Фестивалът започна с антични състезания за деца „Бързи, смели, сръчни”.. Участваха общо 7 отбора, представители на Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов, Детски център – Белене, Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”, ОУ „Филип Сакелариевич”, СУ „Димитър Благоев”, СУ „Николай Катранов” и СУ „Цветан Радославов”. Те пресъздадоха античните спортни игри, мерейки сили в различни дисциплини.
Днес от 17 часа в посетителски център „Нове” ще започне научната конференция „Древното наследство – открития и перспективи” и ще бъде открита изложба.
Тържественото откриване на тринадесетото издание на „Орел на Дунава” е по-късно вечерта в античния град „Нове”. В 19 часа ще започне програмата, която включва запалване на огъня на фестивала, освещаване на знамената, връчване на символите на Нове от Кмета на Императора. Организаторите ще обявят резултатите и ще наградят участниците в състезанията. Предвидено е уникално огнено шоу, което се очаква с интерес от публиката. Също тази вечер ще бъде връчена наградата „Орел на Дунава” за принос в опазване на културно-историческото наследство – на проф. Диана Гергова. След 21.30 часа ще започне рок концерта на „Стенли Стефанов Проджект” и група „Балканджии”.
Съботният ден ще започне с гладиаторски битки, представяне на древна римска кухня и различни ритуали и занаяти. Тук ще се включи с кулинарна презентация и CHEF Петър Михалчев, заедно с учениците от Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство.

Пресцентър на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания