Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Участниците в НФФ "Фолклорен извор" ще се конкурират за вниманието на международна организация

Участниците в НФФ \"Фолклорен извор\" ще се конкурират за вниманието на международна организация
Добавена на: 2017-03-23 09:50:04

Националната секция (НС) на CIOFF България ще проведе ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД НА ФОЛКЛОРНИТЕ АНСАМБЛИ 2017-2018

      Провеждането на прегледа дава възможност на НС на Международния Съвет на Организаторите на Фестивали за Фолклор и Традиционни изкуства към ЮНЕСКО (CIOFF) да актуализира и оцени състоянието на българските колективи и ансамбли, с цел престижно международно представяне. За съорганизатори на прегледа са поканени Министерство на Културата и Съюзът на Народните Читалища, а за медиен партньор Българското Национално Радио.
 
За удобство на участващите ансамбли прегледът ще се проведе в повече от 15 града в страната, в рамките на организирани с общините концерти, сред които и НФФ "Фолклорен извор".
 
През 2017 година Международен Съвет на Организаторите на Фестивали за Фолклор и Традиционни изкуства към ЮНЕСКО (CIOFF) ще  проведе първия етап, а през 2018 година втория - заключителен етап от националния преглед.
 
Най-добрите ансамбли по време на НФФ "Фолклорен извор 2017" ще бъдат селектирани от журито на фестивала и утвърдени с право на участие в Международни Фолклорни Фестивали на CIOFF.
 
За участие във "Фолклорен извор" не се изискват такси и оценяването от CIOFF България, в рамките на фестивала, не променя неговия регламент.
 
Повече за условията и критериите, на които е необходимо да отговарят участниците, за да попаднат в класацията на ПЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД НА ФОЛКЛОРНИТЕ АНСАМБЛИ 2017-2018 на НС на CIOFF България, може да научите като посетите сайта на НФФ "Фолклорен извор" и изтеглите файла приложен там: 
http://www.folklorenizvor.com/bg/news/view/94.nacionalen-pregled-na-cioff.html
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания