Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

На 81 годишна възраст ни напусна известният писател, сценарист и драматург Георги Данаилов

На 81 годишна възраст ни напусна известният писател, сценарист и драматург Георги Данаилов
Добавена на: 2017-03-10 08:50:29

На 81 годишна възраст ни напусна известният писател, сценарист и драматург Георги Данаилов

Поклонението ще се извърши на 11.03.2017 г. /събота/, в църквата "Св. Седмочисленици" - гр.София от 14.30 часа

По повод тъжното събитие и раздялата ни с Георги Данаилов, Община Свищов направи книга за съболезнования, топли думи и спомени, с които почетният гражданин на Свищов ще остане в сърцата ни завинаги.
Всички желаещи да изразят своите емоции в съболезнователната книга, могат да направят това на 10 март, във фоайето на сградата на Община Свищов, на специално обособено място.
            Потомък на известен свищовски род, българският писател Георги Данаилов е удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов“ с Решение на Общински съвет – Свищов от 21.05.2002 г. Той е получил уважението на свищовлии като писател и личност, чиято позиция има значение в укрепването на гражданското общество в България. Отзивчив, винаги проявяващ разбиране и готовност за съдействие при разрешаване на местни проблеми. Изключителните му заслуги към нашия град са свързани с творчеството му. Чрез изразителното слово на автора, Свищов влиза във всеки български дом  със своя фолклор, с типичните си и индивидуално специфични образи, с известни и не толкова популярни исторически факти и житейски случки. Георги Данаилов получава голяма популярност още с първите си книги: "Деца играят вън", "При никого", "Убийството на Моцарт", "До Чикаго и назад, сто години по-късно". Автор е на много пиеси и филмови сценарии /"Хирурзи", "Похищение в жълто", "За къде пътувате?", "А сега накъде?"/. Световно признание и литературни награди получава и с по-късните си литературни творби: "Къща отвъд света", "Спомени за градския идиот", есето "За Жан Жак Русо", трите части на "Доколкото си спомням".
 
ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания