Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

На творческа среща с Марин Георгиев бе представена книгата му „Звезден пратеник”

На творческа среща с Марин Георгиев бе представена книгата му „Звезден пратеник”
Добавена на: 2016-11-01 13:18:00

На творческа среща с Марин Георгиев бе представена книгата му „Звезден пратеник”
На творческа среща с Марин Георгиев бе представена книгата му „Звезден пратеник”

Пред присъстващите книгата бе представена от поета Божидар Богданов

Като част от програмата на Община Свищов, посветена на 1 ноември – Денят на народните будители, в камерната зала при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” се проведе творческа среща с писателя и журналист Марин Георгиев. Повод за нея бе книгата му „Звезден пратеник”. Тя е посветена на Николай Кънчев – живял и учил в Свищов, и член на литературния клуб „Алеко Константинов” при читалището през 60-те години на миналия век.
На срещата присъстваха зам.-кметът Анелия Димитрова, директорът на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов, Таня Ликова –гл. експерт „Култура”, граждани и гости на общината.
Пред присъстващите книгата бе представена от поета Божидар Богданов. Той разказа, че преди промоцията й в Свищов, „Звезден пратеник” е представена в Белене и Стара Загора, а сега предстои във Велико Търново, Плевен и други градове.
Още в началото на срещата Божидар Богданов отдаде уважение и почит към Николай Кънчев и прочете стихотворенията „Нощна стража” и „Родна къща”. Богданов сподели, че не случайно автор на книгата е Марин Георгиев, който дълги години е познавал Николай Кънчев.
- Тази книга е и литературна критика, и литературна история, и поезия, съдържа и писма, тя е като една мозайка или неслучаен колаж – отбеляза Божидар Богданов и препоръча на всеки един ценител на литературата да я притежава в личната си библиотека.
От своя страна авторът Марин Георгиев благодари на всички присъстващи за интереса към неговата книга и на Община Свищов за организираната творческа среща с него. Той разказа интересни истории около написването на книгата. Марин Георгиев разкри подробности от общуването си с Николай Кънчев и заяви, че за него той е най-осъщественият модерен български поет.
Присъстващите имаха възможността да зададат своите въпроси към автора на книгата и към Божидар Богданов, както и да си я закупят на промоционални цени.
 
Пресцентър на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания