Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов посреща участниците от предизвикателството „Дунав Ултра 3: River Monsters” на 20 август

Свищов посреща участниците от предизвикателството „Дунав Ултра 3: River Monsters” на 20 август
Добавена на: 2016-08-12 16:14:50

Петима атлети - аматьори атакуват преминаването на 682 км с колело и бягане по поречието на Дунав в рамките на 48 часа

Община Свищов е в подготовка за посрещането на участниците от предизвикателството „Дунав Ултра 3: River Monsters”. На 20 август петима атлети-аматьори, заедно с екип, който ги придружава, ще пристигнат и отседнат за броени часове в нашия град. Те ще опитат в рамките на 48 часа да изминат цялото поречие на река Дунав на българска територия с колело и бягане. Каузата им е в подкрепа на туризма в България и по-точно на велотуризма по поречието на р. Дунав, където има всички предпоставки и потенциал (природа и история) това да се случи, а и да бъде бизнес за хората в региона. Ежегодно по поречието на Дунав сe организира уникалното спортно изпитание и фейсбук риалити.
Веломаршрутът „Дунав Ултра“ заедно с едноименното изпитание са създадени през 2014 г. от 44-годишния тогава предприемач Борис Бегъмов. През 2010 г. Бегъмов е в напреднала фаза на затлъстяване, активен пушач и зависим от алкохола бизнесмен.
В днешни дни Борис води активен и здравословен начин на живот, не консумира алкохол и цигари като е намалил теглото си с 40 килограма.
По време на самото изпитание движението на всеки един от участниците ще може да се следи директно в интернет чрез специална технология за GPS проследяване в реално време, а движението им може да се следи на страницата на събитието http://www.dunavultra.com, както и във фейсбук страницата на Дунав Ултра. Там ще бъде публикувана информация на живо от мястото на събитието - видеа, фотографии, новини, интервюта и информация за състоянието на колоездачите-бегачи.
Очаква се петимата атлети да пристигнат в Свищов късно вечерта в събота. Те ще бъдат посрещнати от екип на Община Свищов. Всички жители и гости на общината също са поканени да посрещнат и подкрепят участниците в предизвикателството.
В Свищов те ще бъдат настанени за броени часове в местен хотел и ще бъдат подкрепени с вкусна храна. Рано сутринта на 21 август атлетите ще потеглят в посока село Вардим. Домакините от Община Свищов подготвят специални изненади, с които да подкрепят маратонците.

Пресцентър на Община Свищов


Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания