Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов изплати изцяло задължението си по фонд ФЛАГ

Община Свищов изплати изцяло задължението си по фонд ФЛАГ
Добавена на: 2016-08-11 15:32:39

На 1 август е било направено финалното изплащане от 2 908 997 лева

Община Свищов окончателно е изплатила задълженията си по договор за кредит с „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ” ЕАД, съобщи финансист номер едно на Общината Стефан Кирчев. На 1 август е било направено финалното изплащане от 2 908 997 лева.
Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013” бе сключен с ФЛАГ с решение на Общинския съвет от 29 май 2014 година. Той имаше за цел реализацията на проект „Пречиствателна станция за отпадъчни води и довеждащ колектор в гр. Свищов” и бе на обща стойност 5 718 997 лева.
- С писмо от 16 декември 2015 година ОП „Околна среда” определи сума за окончателно верифициране в размер на 2 339 332 лв. Община Свищов получи тези средства на 25 юли 2016 г. и на 1 август тази година окончателно бе изплатено задължението ни към ФЛАГ – обясни Стефан Кирчев.
Директорът на дирекция „Финансови дейности” съобщи, че това е било най-значимото задължение на Общината към момента.
- Финансовото положение на Общината е стабилно и балансирано. Бюджетът е напрегнат, но в рамките на мониторинга на постъпленията от приходната част и адекватните разходни политики, в съответствие с наличностите. Към този момент това е най-доброто, което може да се направи – увери финансовият експерт.


Пресцентър на ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания