Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов организира футболен турнир за деца под патронажа на Димитър Пенев

Община Свищов организира футболен турнир за деца под патронажа на Димитър Пенев
Добавена на: 2016-05-23 21:49:56

Димитър Пенев е приел личната покана на кмета Генчо Генчев да присъства на турнира и да подкрепи с ценни съвети участниците в него

Футболен турнир за купата на кмета и под патронажа на легендарния футболен треньор Димитър Пенев ще се проведе в Свищов на 1 юни. Състезанието се организира навръх Деня на детето и има за цел да стимулира развитието на малките футболни таланти от Свищов и региона.
Димитър Пенев е приел личната покана на кмета Генчо Генчев да присъства на турнира и да подкрепи с ценни съвети участниците в него.
Състезанието ще се проведе в рамките на един ден и в него ще се включат деца от две възрастови групи. При по-малките от набор 2005/2006 участие ще вземат „Янтра” (Полски Тръмбеш), „Павликени” и  „Изгрев” (с. Царевец), както и домакините от „Академик” с треньор Тодор Борисов.
В другата възрастова група – на деца, родени 2003/2004 г., сили ще мерят „Етър” (Велико Търново), „Севлиево”, „Янтра” (Габрово) и свищовският „Академик”, воден от старши треньора Евгени Маринов.
Подобно футболно събитие за тези възрастови групи се организира за първи път в Свищов, идеята е на кмета Генчо Генчев. Той изрази надежда с подобни турнири повече деца от региона да се запалят по футболната игра. Присъствието на най-именития треньор на България, който бе начело на националния отбор по време на „златното” поколение от САЩ `94, е още един повод повече деца и родители да бъдат в празничния ден на стадиона и да усетят емоцията на този спорт.
В момента в детско-юношеската школа на „Академик” се подготвят близо 120 деца от 6 формации в различни възрастови групи. С грижа за тях Общината осигури през последните месеци 25 нови топки, а щедри дарители осигуриха нови тренировъчни екипи за част от формациите.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания