Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поздрав от кмета на община Свищов Генчо Генчев по повод 24 май

Поздрав от кмета на община Свищов Генчо Генчев по повод  24 май
Добавена на: 2016-05-23 21:44:15

24 май - Ден на славянската писменост и култура

УВАЖАЕМИ ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ
НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И ОБРАЗОВАНИЕ,
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,
 
Поздравявам ви с един от нашите най-светлите празници – Денят на българската просвета и култура, и на славянската писменост!
Ние, като народ, имаме основание да сме горди, защото святото дело на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий ни отрежда заслужено място сред останалите европейски народи. Трябва да ценим високо своята родова принадлежност, древните си корени и славните личности, блестящите творци и големи учени, чиито труд и постижения са принос не само за историята на България, но и на Европа.
Свищов е град с история, където любовта към духовността не затихва никога. Това е родното място на големи българи, чиито имена са записани в историята с главни букви, будители за знание и просвета, радетели за култура, които са оставили бележити образци на българското перо и изкуство. Любовта към родния край, силата на християнската вяра и стремежът за знания са оставили дълбоки следи в историята на Свищов. Не случайно е „Град на дарители“ и се гордее с повече от сто „първи неща“.
В деня на празника, на 24 май, нека да празнуваме и се радваме на свободата, че можем да общуваме на родния език. Нека го запазим чист и неопетнен. Вярвам, че България ще пребъде, ако поставим на висок пиедестал своята писменост, култура, наука и изкуство.
 
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
 
 
ГЕНЧО ГЕНЧЕВ,
кмет на община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания