Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПГ по ЛПС – Свищов проведе регионален кръг на Национално състезание - „Най-добър млад строител”

ПГ по ЛПС – Свищов проведе регионален кръг на Национално състезание -  „Най-добър млад строител”
Добавена на: 2016-03-21 15:19:44

ПГ по ЛПС – Свищов проведе регионален кръг на Национално състезание -  „Най-добър млад строител”
ПГ по ЛПС – Свищов проведе регионален кръг на Национално състезание -  „Най-добър млад строител”
ПГ по ЛПС – Свищов проведе регионален кръг на Национално състезание -  „Най-добър млад строител”

На 18 и 19 март Професионална гимназия по лека промишленост и строителство бе домакин на регионален кръг на Национално състезание по професионално направление „Строителство” - „Най-добър млад строител”

На 18 и 19 март Професионална гимназия по лека промишленост и строителство  бе домакин на регионален кръг на Национално състезание по професионално направление „Строителство” -  „Най-добър млад строител”. Колективът на професионалната гимназия проведе състезанието в чудесна обстановка и отлична организация. Основен организатор на състезанието е Министерството на науката и образованието с партньори: „Кнауф България“ ЕООД; „Винербергер България“; „Баумит България“; „Мегахим“ АД; " Марисън "ООД и Камара на строителите в България . Представители на местния строителен бизнес и Община Свищов, бяха сред съорганизаторите на мероприятието. На предварителни работни срещи бяха дискутирани начините, по които може да се съдейства на училището, за да се представи достойно, като домакин на регионалното състезание. Собствениците на местните фирми: „Строй мед“, „Паркети Илиев“ЕООД, „Калчев - СМ“ ООД и Фирма „Коев-СД“ ООД  съдействаха със средства и материали, необходими за практическата част на състезанието, те бяха и част от журито оценяващо работата на младите строители. Община Свищов осигури награди за участниците и техните ръководители. Наградите бяха с културно-историческа насоченост и представиха града ни пред гостите. На откриването на регионалното състезание, специални гости бяха:  инж. Таня Димитрова - експерт професионално образование от РИО – Велико Търново, Борислав Замфиров – зам.-кмет на Община Свищов, Румяна Кузева - началник отдел „Образование “, представители на местни фирми, на местната преса и телевизия.
Участници в тазгодишното състезание са младите строители от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ - Велико Търново, Професионална гимназия по строителство - Габрово, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Проф. арх. Стефан Стефанов“ - Монтана, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Никола Фичев“ – Плевен, Професионална гимназия по строителство, електротехника и услуги – Тетевен, както и Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - Свищов. Четири са състезателните дисциплини, в които учениците показаха своите умения: „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“; „Облицовки и настилки“; „Зидария“ и „Сухо строителство“. Наградите  за победителите бяха осигурени от основните партньори, Община Свищов и местните фирмите. Те бяха връчени от г-жа Веска Николова – директор на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – гр. Свищов, г-жа Анелия Димитрова – зам.-кмет на Община Свищов и от търговските представители на фирмите. След закриването на регионалното състезание участниците се тръгнаха с незабравими спомени от нашия град и много нови приятели.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания