Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

РСПБЗН гл. инспектор Стефан Иванов Димитров направи своя последен анализ и отчет за дейността

РСПБЗН гл. инспектор Стефан Иванов Димитров направи своя последен анализ и отчет за дейността
Добавена на: 2016-01-28 14:13:46

РСПБЗН гл. инспектор Стефан Иванов Димитров направи своя последен анализ и отчет за дейността
РСПБЗН гл. инспектор Стефан Иванов Димитров направи своя последен анализ и отчет за дейността
РСПБЗН гл. инспектор Стефан Иванов Димитров направи своя последен анализ и отчет за дейността

РАЙОННА СЛУЖБА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО НАПРАВИ АНАЛИЗ НА ДЕЙНОСТТА СИ ПРЕЗ 2015 ГОДИНА

Началникът на РСПБЗН гл. инспектор Стефан Иванов Димитров направи своя последен анализ и отчет за дейността, като началник на службата. Той благодари на колегите си за добрата работа заедно и сподели, че през всичките 34 години, като служител е идвал всеки ден с удоволствие на работа. Пожела им здраве и ползотворна служба. Гл. Инспектор Димитров представи доста подробен анализ, в който обстойно бяха разгледани приоритетите, които са поставени в началото на 2015 година и съответно изпълнението на плана в края на същата година. С радост се установи, че показателите за 2015 година, в сравнение с предходните четири години, са на много добро ниво. За справка, общия брой произшествия за 2011 година са били 193, а през 2015 са 149. Броят на фалшивите обаждания е сведен до 0, като основна заслуга за това има въвеждането на единен национален номер112. Установено е, че основните причини за пожари са небрежното боравене с открит огън, както и къси съединения, като в 90% от случаите на произшествия се наблюдава неспазване на противопожарните правила. Най-натоварен откъм произшествия е бил месец март. Гл.инспектор Димитров със задоволство отбеляза героизма на мл.експерт Борис Иванов Борисов, който с риск за живота си и в извънработно време, спасява човешки живот. За тази своя героична постъпка мл.експерт Борисов е награден през 2015 г. с „Почетен знак на МВР III степен” от зам.министъра на МВР Красимир Ципов. За засилване на превантивните мерки през 2015 година са били раздадени учебни материали на всички училища в общината, както и проведени обучителни мероприятия и демонстрации. Резултатите не закъсняват, защото през месец май, децата от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ в Овча могила печелят второ място на областно състезание по пожарна безопасност „Млад огнеборец”.
   Началник сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност към РД ПБЗН гл. инспектор Станко Лазов  прочете заповед от 29.12.2015 г. на МВР, в която се предоставя правото за безвъзмездно ползване на пожарен автомобил „Шкода”  на община Свищов.  Той връчи ключовете и документите от автомобила на кмета на общината, като пожела по-рядкото му използване. Г-н Генчев благодари и с радост обясни, че този автомобил ще се използва в новосформираното кризисно звено в с. Овча Могила, където ще има на разположение и линейка за спешна помощ, както и обучени специалисти. С този кризисен център ще може да се реагира бързо и адекватно за овладяване на спешни ситуации, в по-отдалечените места на общината. Кметът увери огнеборците, че в лицето на общината имат надежден партньор и сътрудник в полза на обществото. Г-н Генчев сподели, че в момента се работи в насока разгръщане на програмите по европейските проекти за да могат да се санират и сградите на Пожарна, РУП, Гранична полиция и др. „Винаги можете да разчитате на нас. Няма да жалим сили и средства за да помогнем.”- каза кметът на община Свищов.
   Председателят на доброволческото формирование към ГЗ д-р Кристиян Кирилов изрази очакванията си, през новата 2016 година да има по-тясно сътрудничество между доброволческото формирование и РСПБЗН, като се надява гл. инспектор Димитров, въпреки оттеглянето си от активна служба да бъде полезен със своя опит и професионализъм, защото няма бивш пожарникар, това е призвание.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания