Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Нови отличия за свищовските пенсионери

Нови отличия за свищовските пенсионери
Добавена на: 2016-01-08 17:18:05

Нови отличия за свищовските пенсионери

Кмета Генчо Генчев поздрави пенсионерите от община Свищов, представили се успешно на Национален преглед на художествената самодейност.

Национален преглед на художествената самодейност се проведе в края на месец ноември в Централен военен клуб -София. Той се организира от Сдружението с нестопанска цел „Съюз на пенсионерите 2004“. Това е най- големия пенсионерски съюз в България, който има 1240 организации в страната. Председател е Цветан Минков, а секретар Валентина Николова. Прегледа на художествената самодейност се организира от 2005 година насам, като изданието през 2015 година бе десето юбилейно. Участие вземат съставите към пенсионерските клубове, които са се класирали на първо място в регионалните прегледи. В десетия преглед на художествената самодейност участваха над 3000 души от 175 състава. Имаше участници и от Албания, Сърбия и Румъния. Община Свищов бе представена от пенсионерите от ККП „Щастливеца“, ККП „Нове“, ККП „Изгрев 2005“ село Царевец и ККП „Дунавски вълни“ село Вардим. На класираните на призови места бяха връчени медали, а  най- добрите състави получиха и юбилейни купи. Изпълненията на хората от третата възраст оценява жури в състав – проф. Петър Льонтев, Надежда Захариева, Бони Милчева, Калинка Сгурова и Нели Ангелова.  Като най- добри бяха отличени три състава – единият от Македония, а другите два са от община Свищов – от ККП „Изгрев 2005“ и ККП „Щастливеца“. Изпълненията на групата за автентични песни с ръководител Добринка Георгиева към пенсионерския клуб в село Царевец, вдигнаха на крака публиката. Съвсем заслужено групата спечели златен медал и получи юбилейна купа. От ККП „Щастливеца“ участваха групите „Нежни струни“ и „Ехо от младостта“, които спечелиха златни медали и група „Сладкопойна чучулига“ спечели сребърен медал. Ръководител на трите групи е Сашко Александров. За изпълненията на групите, юбилейна купа бе връчена и на ККП „Щастливеца“. Група „Дунавски вълни“ от село Вардим с ръководител Христина Узунова спечели сребърен медал. От ККП „Нове“  участваха мъжката вокална група с ръководител Ефтим Иванов, която спечели златен медал и с два сребърни медала се завърнаха групите „Дунавски полъх“ и „Чучулига“. Медалите и купите бяха връчени на групите лично от секретаря на Съюза на пенсионерите 2004 Валентина Николова. Тя бе гост на новогодишното тържество на пенсионерите. Гост на празненството на хората от третата възраст бе и кмета на Община Свищов. Генчо Генчев поздрави съставите към пенсионерските клубове, представили достойно общината, като им пожела преди всичко да са здрави и да са все така всеотдайни и активни в участията си в регионални и национални прояви.
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания