Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

11 обекта включва Инвестиционната програма на Община Свищов по ОП “Региони в растеж” 2014 - 2020

11 обекта включва Инвестиционната програма на Община Свищов по ОП “Региони в растеж”   2014 - 2020
Добавена на: 2015-12-22 10:22:22

Документът бе обсъден и приет на разширено заседание на специално сформирана работна група на което присъства кметът Генчо Генчев с четиримата си заместници, председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, общински съветници, служители на общинската администрация и граждани.

11 обекта включва инвестиционната програма на Общината по Оперативна програма “Региони в растеж” за новия период до 2020 г. Документът бе обсъден и приет на разширено заседание на специално сформирана работна група на което присъства кметът Генчо Генчев с четиримата си заместници, председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, общински съветници, служители на общинската администрация и граждани.
Над 16,8 млн. лв. е общия одобрен финансов ресурс, който получава и трябва да разпредели община Свищов по ОП “Региони в растеж”. Четири са заложените инвестиционни приоритети – енергийна ефективност на сгради, градска среда, образователна инфраструктура и социална инфраструктура. Над 6,7 млн. лв. са предвидените за саниране на сгради, а 5,04 млн. лв. отиват за дейностите за градска среда. Минимум по 840 хил. лв. са предвидените за дейностите за подобряване на образователната и социалната инфраструктура.
Обектите по които ще се работи през следващите години са обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на Община Свищов, на общинския финансов отдел, на звено “Култура” и кабелното радио както и в многофамилни жилищни сгради като за тях липсва проектна готовност. Друг включен обект от инвестиционната програма е обновяване на жизнената среда на улица “Черни връх” и жк. “Младост”. Предвижда се изграждането на социално жилище по дейностите за социална инфраструктура. В областта на образователната и културната инфраструктура е предвиден ремонт на читалищата в Царевец, Ореш и Вардим, училището в Овча могила и ЦДГ “Радост”. Бе утвърден и резервен списък с обекти, който  включва саниране на сградата на РУП-Свищов, обновяване на жизнената среда по ул. “П. Евтимий”, жк “Рила”, изграждане на парк “Радост” и обновяване на средата в центъра като там са заложени парк “Калето” или обновяване на Банара.

По материали на в-к „Дунавско дело“
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания