Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Учениците от СОУ „Николай Катранов“ в Свищов са новият „Мтел талант“

Учениците от СОУ „Николай Катранов“ в Свищов са новият „Мтел талант“
Добавена на: 2015-12-07 14:09:06

Учениците от СОУ „Николай Катранов“ в Свищов са новият „Мтел талант“
Учениците от СОУ „Николай Катранов“ в Свищов са новият „Мтел талант“

Техният проект „Театър на думите“ спечели над 1 200 000 гласа в продължилата един месец онлайн „битка“ в платформата talant.mtel.bg

Учениците от СОУ „Николай Катранов“ в Свищов са новият „Мтел талант“
 
Близо 2 милиона гласа събра тазгодишното издание на онлайн състезанието  
 
Учениците от СОУ „Николай Катранов“ в Свищов са новият „Мтел талант“. Техният проект „Театър на думите“ спечели над 1 200 000 гласа в продължилата един месец онлайн „битка“ в платформата talant.mtel.bg. Опонент на учениците от крайдунавския град бяха младежите от Американския колеж в София. Инициативата „Мтел талант“ подкрепя развитието на млади таланти и техните проекти в областта на изкуството, науката, културата или спорта.
 
Проектът на учениците от Свищов е за театрална работилница, в която младежите ще разработват постановки на английски, немски и испански език. По този начин те ще развиват своите артистични таланти, но и по-ефективно ще усвояват чуждите езици.
 
Опонентите им от Американския колеж в София също се представиха достойно, събирайки повече от 840 000 гласа за тяхната кауза – ученическият научен фестивал FISSION. За да възнагради техните усилия, Мтел ще подпомогне и техния проект.
 
Снимки и видеа от училищния делник, от екскурзии в чужбина и дори – домашни любимци, оживяха на страницата на конкурса. Младежите успяха да мобилизират приятели и роднини и да получат „лайкове“ от цял свят.
 
Инициативата „Мтел талант“ се провежда за трети път и има за цел да открива млади надежди, да развива ума и таланта им и да им предоставя необходимата публичност, така че успехите им да достигнат до повече хора. Тази година за участие в конкурса бяха поканени 25 от училищата в страната с най-висок успех от задължителните матури според класацията на МОН. Финалната селекция на проектите беше определена от жури в състав журналистите Лора Крумова и Галя Щърбева, преподавателят във Факултета по математика и информатика в Софийския университет доц. д-р Петко Русков, основателят на Софтуерния университет Светлин Наков, Людмила Атанасова от Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел.
 
В края на 2014 година учениците от Софийската математическа гимназия и Английската гимназия в Бургас „превъртяха интернета“ във второто издание на Мтел талант. Победител в надпреварата бяха математиците от СМГ, които спечелиха възможността да се явят на престижно състезание в университета „Харвард“.
 
Първият „Мтел талант“ е певицата Люба Илиева, която както миналата година, така и тази, отново подкрепи инициативата. Като носител на титлата и с подкрепата на телекома, Люба вече записа първата си самостоятелна песен.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания