Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Назначиха 11 членна ОИК

Назначиха 11 членна ОИК
Добавена на: 2015-09-14 15:05:14

Съгласно решение на Централната избирателна комисия

Назначиха 11 членна ОИК
 
Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на Общинската избирателна комисия в Свищов ще бъде от 11 члена, съобразно йерархията на представените в Народното събрание политически партии. Председател на ОИК е Маргарита Тончева от ГЕРБ, заместник-председател е Игнат Петров Папазов от АТАКА, а за секретар е назначена Цветелина Димитрова от БСП - Лява България. Членове на ОИК са Соня Кирилова и Милена Монева от ГЕРБ, Милка Томева от БСП - Лява България, Реджеб Мехмед от ДПС, Тодорка Костарелова от Реформаторски блок, Мартина Георгиева от Патриотичен фронт, Богдан Великов от ББЦ и Димитър Божинов от АБВ. Общинската избирателна комисия ще е в един и същ състав както за местните избори за кметове и общински съветници, така и за националния референдум, които ще се проведат заедно на 25 октомври. До приключване и обявяване на резултатите от изборите, ОИК – Свищов ще се помещава в стая 1 във фоайето на Общината.
Съгласно заповед на кмета за образуване на избирателни секции, те ще бъдат общо 54 в общината – 35 в града и 19 в селата, като с повече от една секция ще бъдат селата Българско сливово, Козловец, Овча могила и Ореш.
На 9-ти септември изтече срока за регистрация партии, коалиции, инициативни комитети и местни коалиции в ЦИК, а до 14-ти е срока за общата им регистрация в ОИК. До 22-ри септември участниците в местните избори трябва да направят в ОИК поименна регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници. Относно противоречивите коментари за броя на общинските съветници, които ще бъдат излъчени след произвеждането на местните избори в община Свищов на 25-ти октомври – дали местния парламент ще бъде с 23 или 29 съветници, зам.-председателят на ОИК Игнат Папазов поясни, че общини с население между 30 000 и 50 000 жители, каквато е и община Свищов, имат право на 29 общински съветници.
Вероника ВАСИЛЕВА
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания