Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поредно признание за Свищов и градоначалника му Станислав Благов

Поредно признание за Свищов и градоначалника му Станислав Благов
Добавена на: 2015-09-12 14:15:05

Ефективно управление на европроекти

 
Вчера вечерта на церемония организирана от портала kmeta.bg в хотел „Маринела“ се проведе награждаването на отличените български кметове. В категория  „Ефективно управление на европроекти“, в номинираните общини с население между 20 и 50 хил. души, най-много гласове е събрал кмета на община Свищов, област Велико Търново – Станислав Благов. „За мен е голяма чест да получа тази награда. Привличането на европари е една изключителна алтернатива за развиване на българските общини. Благодаря на своите съграждани за съдействието. Заедно показахме, че обединени можем да постигнем много за града”, каза Станислав Благов при връчването на наградата.
Наградата на победителите в тази категория връчи Джордж Кремлис, ръководител на ГД „Околна среда“ към Европейската комисия. „За мен е чест, че тази вечер съм на тази церемония, за да отлича кметовете, които постигнаха изключителни резултати в усвояването и разпределянето на евросредства. Предназначението на финансирането от Европейския съюз е от изключително значение за кохезията на българските общини. Ролята на кметовете в това дело е ключова, за да бъдат правилно да разпределят всички финанси. Всички в Европейската комисия работим с всички усилия, за да могат да бъдат разработени различни програми за подпомагаме държавите членки. Това, разбира се означава и отпускане на повече средства, с които да развиваме България“, заяви Кремлис. Джордж Кремлис предложи на евродепутатът Андрей Ковачев да изпрати тримата кметове, които успешно са реализирали проектите, финансирани от Европа в Брюксел, за да разкажат за своите успехи там. На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на земеделието и храните Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент – Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие – Андрей Новаков.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания