Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Областна администрация Силистра домакинства дебат по проект 2(4I)-2.2-16

Областна администрация Силистра домакинства дебат по проект 2(4I)-2.2-16
Добавена на: 2015-09-10 14:50:05

Областна администрация Силистра домакинства дебат по проект 2(4I)-2.2-16
Областна администрация Силистра домакинства дебат по проект 2(4I)-2.2-16

Областна администрация Силистра домакинства поредния дебат по проект 2(4I)-2.2-16 „Подобряване на управлението на извънредните ситуации в трансграничния регион (IMES)” MIS-ETC Code: 361

Областна администрация Силистра домакинства поредния дебат по проект 2(4I)-2.2-16 „Подобряване на управлението на извънредните ситуации в трансграничния регион (IMES)” MIS-ETC Code: 361. Водещ партньор по проекта е Окръжният съвет на румънската област Телеорман, а партньори са Фондация за демокрация, култура и свобода Кълъраш и Инспекторатът за извънредни ситуации от северната ни съседка, както и Община Свищов, от българска страна. Основната цел на проекта е подобряване на сътрудничеството в трансграничната зона в областта на гражданската защита и работа при природни бедствия, както и повишаване ефективността на действията в случай на природни бедствия. Това ще осигури висока степен на защита на населението в българо-румънския граничен район чрез намаляване на щетите.
В дебата, който се проведе на 8 септември 2015 г в Заседателната зала на Областната администрация, се включиха представители на различни институции: заместник-областният управител на Област Силистра – г-жа Янка Господинова, Заместник областният управител на окръг Телеорман г-н Никулае Завера с екипа за управление на проекта, Партньор 3 -  Фондация за демокрация, култура и свобода Кълъраш, Партньор 4 - Инспекторат за извънредни ситуации Телеорман, Роксана Михалеску – представител на Европейския инвестиционен фонд и технически консултант по проекта, представители на Регионална Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението Силистра, Кметове на общини от областта и други заинтересовани страни.
Приветствие към присъстващите отправи заместник областният управител на област Силистра Янка Господинова. В словото си тя изрази увереност, че събитието, организирано от участниците ще е полезно за всички партньори и заинтересовани институции още повече, че Областна администрация Силистра ще подаде подобен проект съвместно с област Констанца, Румъния.
Срещи от подобен характер са изключително навременни и актуални, предвид факта, че участниците обменят опит и добри практики.
Заместник председателят на Окръжен съвет Телеорман Никулае Завера акцентира върху важността за населението решаването на проблема с наводненията и др. подобни, свързани със защита на човешкия живот, материалното състояние, реколтата и околната среда.
Ръководителя на проекта Мугур Бъцауш, съвместно с г-жа Роксана Михалеску представиха  същността на системата за ранно оповестяване на населението при извънредни ситуации и наводнения в ТГС зоната, която ще се изгради по проекта, както и техниката, която ще бъде закупена в рамките на проектното предложение.
Събитието приключи с активна дискусия между представителите на Инспектората за извънредни ситуации Телеорман и Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението Силистра, като двете страни споделяха опит, добри практики и институционалното взаимодействие в случай на извънредна ситуация – задължения и отговорности.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания