Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът Станислав Благов свика разширен Консултативен граждански съвет

Кметът Станислав Благов свика разширен  Консултативен граждански съвет
Добавена на: 2015-09-01 17:26:06

Кметът Станислав Благов свика разширен  Консултативен граждански съвет
Кметът Станислав Благов свика разширен  Консултативен граждански съвет
Кметът Станислав Благов свика разширен  Консултативен граждански съвет
Кметът Станислав Благов свика разширен  Консултативен граждански съвет

Срещата се състоя в Бизнес центъра на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856“ и събра над 70 представители на бизнеса, неправителствения сектор, училища, читалища, спортни клубове, кметове на кметства и общественици.

Кметът на Община Свищов Станислав Благов свика разширен Консултативен граждански съвет в първия ден от месец септември. Срещата се състоя в Бизнес центъра на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856“ и събра над 70 представители на бизнеса, неправителствения сектор, училища, читалища, спортни клубове, кметове на кметства и общественици.
„Едно общинско управление е слабо, когато в него не участва активно гражданският сектор. Създадохме Консултативния съвет към кмета на Община Свищов още преди 16 години и винаги съм разчитал на мнението ви като важен коректив на нашата работата.“, заяви Станислав Благов в началото на срещата.
Градоначалникът представи накратко реализираните стратегически проекти през изминалия мандат и посочи основните приоритети на общинското управление през следващия програмен период 2014-2020.
„Със сигурност през годините сме давали много поводи и за критика, нормално е когато човек работи да се допускат и грешки. Аз ви благодаря за честността и обективната обратна връзка, която съм имал чрез вас. Именно това е смисълът на демократичното управление. В Гражданският консултативен съвет са привлечени и много млади хора, на които ще разчитам да бъдат инициатори и двигатели на новите идеи.“, заяви още Станислав Благов.
„През 1999 година заварихме общината с неразплатени задължения в размер на 700 000 лева и предварително завишени планови приходи от 800 000 лева без финансово покритие. Настоящият мандат приключваме с привлечени по европейски проекти над 52 милиона лева и договорени с Управляващия орган на ОП „Региони в растеж 2014-2020“ 16 818 684 лева, които Свищов и селата на общината ще имат възможност да усвоят през следващите няколко години.“, каза още свищовският градоначалник. Той посочи, че настоява и очаква мнения и конкретни предложения от бизнеса и неправителствения сектор за новата Инвестиционна програма на общината, която се подготвя в момента и трябва да обобщи приоритетните проекти за периода 2014-2020.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания