Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Почетен знак на Община Свищов за лекоатлета Иван Попов

Почетен знак на Община Свищов за лекоатлета Иван Попов
Добавена на: 2015-08-18 09:34:31

Почетен знак на Община Свищов за лекоатлета Иван Попов
Почетен знак на Община Свищов за лекоатлета Иван Попов

Иван Попов е сред най-талантливите лекоатлети на град Свищов и България. През 2010 година е обявен за Спортист №1 на община Свищов.

Иван Попов е сред най-талантливите лекоатлети на град Свищов и България. Роден е на 19 юли 1991 г. , завършил е СОУ „Николай Катранов“, чуждоезиков профил. Възпитаник е на легендарния треньор Желю Замфиров. През 2010 година е обявен за Спортист №1 на община Свищов.
Многократен републикански шампион за юноши и за мъже на 800 м, 1500 м,  3 км. Участник в европейски и балкански първенства, има няколко бронзови отличия.
От септември 2014 г. живее и тренира в Стара Загора, състезател е на СКЛА „Берое“.
В знак на признателност и дълбоко уважение към завоюваните успехи, кметът Станислав Благов връчи на лекоатлета почетен знак на Община Свищов.
 „Искам да те заредя с любовта на Свищов. Да имаш успехи и занапред!“, пожела Благов на Иван Попов.
Градоначалникът пое ангажимент Община Свищов да подкрепи финансово и част от подготовката на състезателя за новия сезон.
Иван Попов благодари за вниманието и похвали усилията на местната власт да работи за развитието на спорта в крайдунавския град чрез финансова подкрепа за клубовете и нови спортни площадки и игрища.
„Хубаво е, когато децата имат добри условия да спортуват и тренират! Това е много важно за тяхното развитие!“, категоричен бе младият лекоатлет.  
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания