Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовското село Драгомирово се възстановява след урагана

Свищовското село Драгомирово се възстановява след урагана
Добавена на: 2015-08-05 10:21:20

Свищовското село Драгомирово се възстановява след урагана
Свищовското село Драгомирово се възстановява след урагана

Силна буря връхлетя свищовското село Драгомирово в четвъртък вечерта.

Силна буря връхлетя свищовското село Драгомирово вечерта на 30 юли. Ураганът остави селото без ток. Бурният вятър, придружен с градушка, изкорени и събори дървета, поразени са и посевите. Най-засегнати са шест от къщите, върху които са паднали огромни дървета. Счупени са и стъклата на много от сградите. Пострадали хора за щастие няма, но нито една от къщите не е била застрахована. Още същата вечер служители на Община Свищов и ОП „Чистота“ бяха на разположение на пострадалите и помагаха за отстраняване на щетите.
На другия ден селото бе посетено и от областния управител проф. Пенчо Пенчев и заместник-кмета на Общината Емил Димитров. Придружени от кмета на Драгомирово Марин Карчунов те обиколиха пострадалите къщи и разговаряха с жителите на селото.
Силният вятър е съборил и част от покрива на гарата в Драгомирово. За оглед на сградата, за която се знае, че е застрахована и съвсем скоро е била ремонтирана, са идвали представители на транспортното министерство. 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания