Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Заради жегата 249 души потърсиха Спешна помощ

Заради жегата 249 души  потърсиха Спешна помощ
Добавена на: 2015-08-03 16:48:23

Най-честите диагнози, констатирани от медиците са хипертоничните кризи, инсулта, инфаркт и т.н.

249 души потърсиха Спешна помощ в най-горещите дни до този момент на годината, съобщи д-р Маринела Петрова, дежурен лекар в Центъра за спешна медицинска помощ. В периода на измерените най-високи температури, 167 от пациентите са потърсили помощ на място в Спешната помощ, а 82 са посетените от дежурните екипи. Най-честите диагнози, констатирани от медиците са хипертоничните кризи, инсулта, инфаркт и т.н.
На една 12 часова смяна в свищовския филиал на Центъра за спешна медицинска помощ в дните с най-високи температури около 35 души търсят лекарска помощ. За същото време дежурният екип прави и около 15 посещения по домовете. Най-честите оплаквания са повишено кръвно налягане, извън ритъмни нарушения, сърцебиене и инсулти. От пациентите преобладават хората над 60-годишна възраст и лица с хронични заболявания – хипертоници, деабетици, хора със сърдечни заболявания и хора с наднормено тегло. Д-р Петрова апелира да се стои в хладни помещения и по възможност да не се излиза на открито слънце в часовете от 10 до 17 часа. Пряко застрашени от топлинен удар в този интервал от време са децата. Лекарят съветва още да се поемат течности, но не газирани напитки и кафе, и да се носят широки бели памучни дрехи.
Свищовският филиал разполага само с два специализирани автомобила, като с тях се обслужва града и населените места в общината. Има моменти, когато едната линейка превозва кръв до Кръвния център или пациент до Плевен или Велико Търново, и тогава спешните случаи се поемат само от една кола.

Александър ШАБОВ
В-к "Дунавско дело"
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания