Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Голямата награда от Национален ученически конкурс за ІХ а клас от СОУ „Николай Катранов”

Голямата награда от Национален ученически конкурс за  ІХ а клас от СОУ „Николай Катранов”
Добавена на: 2015-07-21 16:39:47

Голямата награда от Национален ученически конкурс за  ІХ а клас от СОУ „Николай Катранов”

По случай тематичната 2015 - Европейска година на развитието, Център за развитие на човешките ресурси, съвместно с Европейската информационна мрежа Европа Директно - София, обяви Конкурс за ученическа разработка на тема „Моят град – облик на развитието“.


По случай тематичната 2015 - Европейска година на развитието, Център за развитие на човешките ресурси, съвместно с Европейската информационна мрежа Европа Директно - София, обяви Конкурс за ученическа разработка на тема „Моят град – облик на развитието“.
Голямата награда – участие в тридневен ученически лагер, който ще се проведе в Национален културен комплекс в началото на месец септември  2015 година спечели екип от ученици от ІХ а клас на СОУ „Николай Катранов” с филма „Свищов – люлка на триадиция и  модерност!  Нашият свят, нашето достойнство, нашето бъдеще!”
Текстовият материал и видеофилмът са подготвени от: Елина Блажева, Надежда Николаева, Преслава Чепанова и Симона Минкова, с ръководител на екипа Елена Ангелова-Богданова - учител по български език и литература, и класен ръководител на ІХ а клас.

В обяснителния текстов материал към филма учениците разказват:

„Участието на нашия екип в предоставения конкурс има за цел чрез изработения видеофилм, съдържащ авторски снимки и такива подбрани от личен и общински архив, да докаже, че вечността на един град, устойчивостта в неговото развитие се дължи на умелото съчетаване на национални ценности, обогатени от европейски демократизъм и просвещение.

Виртуалната разходка из нашия град ще ви направи част от тихия и спокоен живот в Свищов, където обаче времето не е спряло, а посочва пътя към съвременните тенденции в развитието на едно българско провинциално селище. Защото тук историята е жива. Старата крепост Калето днес е преобразена в красив градски парк с изключителна панорамна гледка и към града и към могъщата река Дунав. На откритата сцена на високия хълм ежегодно се провеждат културни мероприятия от градски и национален мащаб. Фериботът Свищов – Зимнич пък отваря пътищата на свищовеца към Европа. От останките на античния град Нове се издига и новопостроеният културно-туристически атракцион, събиращ днес стотици почитатели от България, Италия, Полша и Румъния на Фестивала на античното наследство „Орел на Дунава”.

Свищов е малък, но красив европейски град. Град с традиции от миналото, но и с ясни тенденции да върви напред и да е част от Обединена Европа. За нас беше истинско удоволствие да отделим от ваканцията си, за да си припомним историята на Свищов, но и да затвърдим собственото си самочувствие като млади европейци. Възможността да участваме в този конкурс ни помогна да повишим отговорностите си и да се убедим колко различен и уникален е Свищов.

Един европейски град – люлка на традиция и модерност!

Нашият свят, нашето достойнство, нашето бъдеще!”

Браво момичета, Вие още веднаж доказахте, че обучението в СОУ „Николай Катранов” е марка за качество и успех!

Хубаво лято!

 

СОУ "Николай Катранов" 

 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания