Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов подкрепя изграждането на 12 нови моста по Долен Дунав

Община Свищов подкрепя изграждането на 12 нови моста по Долен Дунав
Добавена на: 2015-07-07 11:21:45

Община Свищов подкрепя изграждането на 12 нови моста по Долен Дунав

Община Свищов се присъединява в инициативата „Транспортни връзки по река Дунав“ - Изграждане на транспортна инфраструктура по Долен Дунав, която предвижда построяването на 12 нови мостови съоръжения на реката през следващите 10 до 15 години.

Община Свищов се присъединява в инициативата „Транспортни връзки по река Дунав“ - Изграждане на транспортна инфраструктура по Долен Дунав, която предвижда построяването на 12 нови мостови съоръжения на реката през следващите 10 до 15 години.
На 3 юли 2015 представители на областните управи, градовете и общините по долното поречието на река Дунав от България и Румъния проведоха конференция в град Гюргево, посветена на ситуацията на транспортните връзки между двете страни по долното поречие на река Дунав.
В събитието от Община Свищов участва Стоян Парашкевов, директор на ресорната дирекция за управление на проекти и европейски въпроси.
Всички участници в конференцията единодушно заключиха, че съществуващите шест транспортни връзки в участъка на долното поречие на река Дунав, с дължина 931 км са крайно недостатъчни. Това означава, че на средно 155 км разстояние има една транспортна връзка в същия участък. Изграждането на презгранични взаимоотношения и дейности в областта на икономиката, туризма, културата и обединяването на хората по поречието на Долния Дунав са почти невъзможни. В горната част на река Дунав, както и по всички останали европейски реки, няма подобни, крайно незадоволителни обстоятелства и условия за развитие.
На конференцията участниците приеха Декларация, с която поставят искане към правителствата на Република България и Република Румъния, Европейската Комисия, Европейския Парламент, Европейския Съвет и по-специално „Европейският фонд за стратегически инвестиции – EFSI” да бъде създадена необходимата правна рамка, която да промени настоящата критична ситуация във възможно най-кратък срок. Това ще бъде свързано с едновременното изграждане на 12 нови транспортни връзки през следващите 10 до 15 години, което ще намали средното разстояние за преминаване на река Дунав по долното й поречие от 155 км на 51 км. Подобрената инфраструктура ще подпомогне приблизително десет милиона души, живеещи по Долен Дунав.
В Декларацията се посочва, че инициативата вече е подкрепена от много фирми и неправителствени организации.
През настоящата седмица официалният документ ще бъде подписан и от кмета на Община Свищов Станислав Благов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания