Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Международен приз „Човек на XXI век”

Международен приз „Човек на XXI век”
Добавена на: 2015-06-10 11:09:24

Международен приз „Човек на XXI век”
Международен приз „Човек на XXI век”
Международен приз „Човек на XXI век”

Станислав Благов, кмет на Община Свищов от шестнадесет години, е удостоен с тази международна награда.

Международната награда „Човек на XXI век” в категория държавно управление се връчва на кмет, който се награждава за най-добри показатели на дейността му в район, населено място или община.
Станислав Благов, кмет на Община Свищов от шестнадесет години, е удостоен с тази международна награда.
Призът „Човек на XXI век” е оценка за целогодишната работа на екипа на общината, постиженията и усилията за адаптация към европейски стандарти, дейности които извеждат Свищов към европейския и евроатлантически път на развитие.
В номинациите участваха кметове, региони и области на България, производители на промишлени и селскостопански стоки. Наградата се присъжда за най-добри показатели на дейността в район, населено място или община, а сред чуждестранните ѝ носители са Виктор Шрейдер – кмет на Омск, Владимир Печенъй – кмет на Магадан, както и губернатора на Калифорния – Арнолд Шварценегер.
Церемонията по връчване на статуетката е организирана по Програма  „Произведено в България” с автор Адриана Цанева, Олга Ускова – директор на програма „Произведено в България”, арх. Калин Панайотов – член на програмата и председател на българската федерация по Петанк.
Основната идея на програма „Произведено в България” е да бъде витрина на българското производство, на българската култура, на „Всичко българско и родно”, което издига националното ни самочувствие и ни прави достойна част от Европа.
Програма „Произведено в България” връчва награда за оценка и признание на човека, който живее и работи днес и сега в условията на съвременна България. Това е награда за човек, който не държи на всяка цена да стои на първите страници на вестниците, не се ласкае да бъде канен в телевизии, това е човекът, който здраво стои на земята, това е човекът, който е поел кормилото на своя живот, защото успехите в този живот идват с много труд, упоритост и вяра.
Отличените в програма „Произведено в България” получават скулптура „Плодородие” с автор Румен Желев.
Община Свищов работи по нови европейски проекти във връзка с изграждането на мост край град Свищов, задълбочаване на процесите за развитие в пристанищния комплекс, построяване на крайречен път, като всички тези дейности ще дадат невероятен тласък за развитието на града. Община Свищов е една от много малкото в страната общини, която с решение на Общински съвет намали такса смет за гражданите и бизнеса за тази година, строи пречиствателни станции и нови пътища. Това са част от постиженията на екипа на кметството.
Програма „Произведено в България” предлага нови възможности на жителите на град Свищов, като кани община Свищов да участва в изложба „България говори”, която ще се проведе в Букурещ на 07.07.2015 г. в изложбена зала на Търговско промишлената палата на Румъния.
Времето в което живеем днес изисква нашата активност. Успяват активните и мислещи хора като кметът на община Свищов Станислав Благов.
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания