Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Младежки медиатор започна работа в Община Свищов

Младежки медиатор започна работа в Община Свищов
Добавена на: 2015-06-05 17:08:48

Неговата роля ще е свързана с подпомагане на младите хора за включване в заетост или обучение в съответствие с индивидуалните им потребности, като например помощ при изготвяне на автобиография, запознаване с различни техники за търсене на работа, избор на подходящо обучение.

Младежки медиатор е назначен на работа в Община Свищов по националната програма „Активиране на неактивни лица“. Програмата е за неактивни, в т.ч. обезкуражени лица на пазара на труда и младежи до 29 години, които са безработни, които не са регистрирани в Бюрата по труда и не желаят да учат или да работят.
Младежкият медиатор ще изпълнява функцията на посредник между тази група младежи и различните институции, които предоставят социални, здравни, образователни и други услуги. Неговата роля ще е свързана с подпомагане на младите хора за включване в заетост или обучение в съответствие с индивидуалните им потребности, като например помощ при изготвяне на автобиография, запознаване с различни техники за търсене на работа, избор на подходящо обучение.
Проучване на Министерството на младежта и спорта показва, че 33% от анкетираните младежи, живеят трудно, 51% от тях не работят, 62% никога не са ползвали услугите на Дирекция „Бюро по труда”, и едва 4% са започнали собствен бизнес. Младежите нямат мотивация за работа поради ниското заплащане и предпочитат да отидат да работят в чужбина. Направена статистика показва, че 67% от младите хора никога не са работили, а 69% са без квалификация.
По програмата „Активиране на неактивни лица“ в Община Свищов, след проведен конкурс, е назначена 25-годишната Кръстина Балева. Тя ще информира и консултира младежи, които попадат в обхвата на Програмата, всеки делничен ден в сградата на общинската администрация на ул. „Цанко Церковски” № 2, ет. 2, стая 31, тел. за връзка: 0631/68 112.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания