Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свилен Чешмеджиев е един от 10-те най – изявени млади личности на България

Свилен Чешмеджиев е един от 10-те най – изявени млади личности на България
Добавена на: 2015-06-02 10:11:52

Свилен Чешмеджиев е един от 10-те най – изявени млади личности на България

Свилен Чешмеджиев от гр. Свищов бе избран за един от десетте най – изявени млади личности на България. Свилен спечели в категорията „Морално лидерство и защита на околната среда“.

Junior Chamber International (JCI) връчи първите годишни награди "Най-изявените млади личности" (Ten Outstanding Young Persons – TOYP) на България на официална церемония в София  на 27 май. Десетте отличени бяха избрани измежду над 70 номинирани за титлата в следните категории: „Бизнес, икономика и/или предприемачество“, „Политически, правни и/или държавни въпроси“, „Културно постижение“, „Морално лидерство и/или защита на околната среда“, „Принос към децата, световния мир и/или човешките права“, „Хуманитарно и/или доброволческо лидерство“-, „Наука и/или технологично развитие“ и „Личностно развитие и/или постижение.
Най-изявените млади личности (TOYP) е програма, която служи за формално признание на млади личности, чиито лични и професионални постижения в избраната област са добър пример и са от национална полза. С една дума, програмата се опитва да подчертае и да предостави национално признание на тези постижения и да допринесе за даването на добри примери и стимул за младите хора на България да пренасочат своята енергия в правилната посока и да създадат положителна промяна в обществото. Най-изявените млади личности (TOYP) е програма, която служи за формално признание на млади личности, чиито лични и професионални постижения в избраната област са добър пример и са от национална полза. С една дума, програмата се опитва да подчертае и да предостави национално признание на тези постижения и да допринесе за даването на добри примери и стимул за младите хора на България да пренасочат своята енергия в правилната посока и да създадат положителна промяна в обществото. Идеята за оригиналната TOYP програма е замислена и разработена от Доуърт Хоус, президент на JCI САЩ през 1931 г. През 1933 г. тя е официално приета от САЩ. От 1952 г. насам много национални организации създават свои програми "Най-изявените млади личности" в техните държави. Известни личности като Орсън Уелс, Джеки Чан, Кенеди, Елвис Пресли, Бениньо Акино, Хенри Кисинджър, Едуард Шрайер, Джон Фицджералд са само някои от получателите на тези престижни награди.
Свилен и всички наградени вече са номинирани за световния формат на проекта на JCI – TOYP. Там те ще бъдат оценявани наред с отличените млади хора от всички страни, в които се провежда проекта и накрая ще бъдат избрани 10-те най-изявени млади личности на света. Официалната церемония по връчването на световните отличия ще се проведе през месец ноември в Каназава, Япония.
 
 
За повече информация:
Свилен Чешмеджиев – БДЗП Регионален офис Свищов
тел. 0878 599 383
e-mail: svilen.cheshmedjiev@bspb.org

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания