Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Спортен карате клуб „Академик“ създава условия за масово спортуване на карате киокушин

 Спортен карате клуб „Академик“ създава условия за масово спортуване на карате киокушин
Добавена на: 2015-06-01 10:51:22

 Спортен карате клуб „Академик“ създава условия за масово спортуване на карате киокушин
 Спортен карате клуб „Академик“ създава условия за масово спортуване на карате киокушин
 Спортен карате клуб „Академик“ създава условия за масово спортуване на карате киокушин

Вече седма поредна година ръководството на Спортен карате клуб „Академик“ се стреми да създаде условия за масово спортуване на карате киокушин в град Свищов и да открие нови талантливи каратисти.

През учебната 2014-2015 год. тренировки  по киокушин карате, освен в спортната зала на клуба в бившето СОУ „Алеко Константинов“, се провеждаха и в СОУ „Н. Катранов“ и в детските градини: ЦДГ "Васил Левски", ЦДГ "Калина Малина", ЦДГ "Радост" и ОДЗ "Чиполино".
Повече от 100 деца изявиха желание да практикуват  Киокушин карате в детските градини  през тази учебна година. При най-малките методите на обучението се основават на различни подвижни-, спортно подготвителни- и щафетни игри, упражнения за гъвкавост, баланс, и за развиване на качествата ловкост, бързина, координация, сила и издръжливост. Допълнително ядро в заниманията е бойното изкуство карате киокушин.
Целта на заниманията е чрез техниките от карате, упражненията и игрите, да бъде предизвикан интерес още в ранна детска възраст към двигателна активност. Чрез спортните занимания по карате киокушин децата придобиват умения и навици, които помагат за подобряване на тяхното здраве, физическо развитие и за укрепване на детския организъм.
Тези мероприятия се организират под ръководството на сенпай Митко Божанов, носител на черен пояс - първи дан  и квалификация „Треньор по карате“ от Национална спортна академия „Васил Левски“.
През месец май, тази година, клуб „Академик“ приключи първия етап от изпълнението на проекта е по програма на Министерство на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време“. В него взеха участие по-вече от 45 деца от различни възрасти. Проекта е насочен към създаване на възможност за участниците в заниманията да се докоснат до спорта киокушин карате, чрез безплатни занимания. Първият етап на проекта обхвана периода от 01,02 до 31,05 тази година, а втория етап ще продължи през месеците октомври и ноември. Заниманията по проекта се провеждат в наскоро обновената и цялостно ремонтирана спортна зала за карате киокушин. Тя се намира в малкият физк. салон на бившото СОУ "Алеко Константинов", където обучението по най-твърдия стил карате продължава целогодишно, а тренировките са безплатни от основаването на клуба през 2008 година. Това става възможно благодарение на финансиране от Българска карате киокушин федерация и от Министерство на младежта и спорта.
Големия интерес към тренировките показва нужда от извънкласни и извънучилищни спортни мероприятия, а бройката на учениците на сенпай Митко Божанов, нарежда  Киокушин карате сред най-масовите спортове в град Свищов.
 
За контакти:
Митко Божанов
е-mail: mi.bozhanov@abv.bg
тел. 0886 062 355

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания