Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Отлични изяви на хандбалистите от ХК Нове-99 гр. Свищов

Отлични изяви на хандбалистите от ХК Нове-99 гр. Свищов
Добавена на: 2015-05-27 10:18:23

Отлични изяви на хандбалистите от ХК Нове-99 гр. Свищов
Отлични изяви на хандбалистите от ХК Нове-99 гр. Свищов
Отлични изяви на хандбалистите от ХК Нове-99 гр. Свищов
Отлични изяви на хандбалистите от ХК Нове-99 гр. Свищов
Отлични изяви на хандбалистите от ХК Нове-99 гр. Свищов
Отлични изяви на хандбалистите от ХК Нове-99 гр. Свищов
Отлични изяви на хандбалистите от ХК Нове-99 гр. Свищов

Насърчавайте децата си да спортуват. Спортът изгражда характера на децата, учи ги на постоянство, трудолюбие, воля за борба до край.

Отборът на   11 годишните момчета на ХК“Нове-99“,  с треньор Христо Христов, се представи блестящо през есенните и пролетните предзонални турнири по хандбал и  остана  безспорен фаворит сред  другите отбори на зона “Мизия“. На Зоналния турнир, проведен в гр. Габрово нашите състезатели показаха отлична игра и справедливо завоюваха купата за първо място и се окичиха със златни медали. Организаторите отличиха Александър Любенов от отбора на ХК „Нове-99“ с грамота и златен медал за най-добър вратар на първенството.
На 9 и 10 май в гр. Горна Оряховица се проведоха Държавните финали за момчета в тази възраст . Всички състезатели показаха отлична игра. Заслужено и с явно превъзходство нашите момчета победиха отборите на ХК“Спартак“-Варна/12:4/, ХК „Левски“-Левски /17:14/ в предварителните групи. На полуфиналите отстраниха  отборът на ХК „Мартен“-Русе/22:6/ и се срещнаха на финал с отборът-домакин ХК“Раховец“. Срещата беше много напрегната и изпълнена с обрати. Завърши с резултат 5:11, което ни класира на престижното  второ място на Държавните финали. За своята самоотвержена игра Виктор Драшански от нашия отбор бе награден с плакет и номиниран за най-добър защитник на турнира. Аплодисменти за представянето ни заслужиха и всички деца от отбора. Момчетата получиха сребърни медали и доказаха, че хандбалната игра в  Свищов е във възход.
12-годишните хандбалистки от ХК Нове-99 гр. Свищов  пети в България.
На 18-ти  и 19 май 2015г в гр. Габрово  се проведе държавно първенство по хандбал за момичета до 12 години. По рано, на 22 април 2015г.,   се проведоха финалите за зона Мизия, на който отбора на Нове-99 си извоюваха бронзови медали и така се класираха за държавния финал в гр. Габрово.
В държавното първенство участваха седемте най-добри отбора в страната за  тази възрастова група, а именно : ХК Бъки гр.Габрово , ХК Нове-99 гр.Свищов, ХК Панагюрище, ХК Васил Левски гр.Нови Пазар, ХК гр. Опака, ХК гр.Павликени, ХК Шугап гр. Плевен. Шампион на България стана отбора на ХК Бъки гр. Габрово. В отбора на гр. Нови пазар и отбора на гр. Опака участваха и момчета, което съгласно правилника и допустимо в тази възрастова група.
Свищовските хандбалистки  от ХК Нове-99  под ръководството на треньорката Величка Плачкова извоюваха престижното пето място с две победи над отборите  на гр. Нови пазар и  гр. Панагюрище и две загуби от ХК Бъки гр. Габрово и гр.  Павликени.
Отборите бяха разделени на две групи. В група А отборите на ХК Бъки, ХК Васил Левски, ХК Павликени и ХК Нове-99 и съответно в група Б отборите на ХК Панагюрище, ХК Шугър и ХК Опака. През първия ден на първенството нашите момичета изиграха три мача. Хандабистките паднаха с малка голова разлика  от шампионките на ХК Бъки. Втория мач с Нови пазар отбора на Нове-99 се наложи с голяма голова разлика, въпреки че в отбора на Нови пазар имаше и момчета. В мача срещу  гр. Павликени в последните секунди момичетата не можаха да запазят равенството и допуснаха решаващия гол в тяхната врата. Така те изпуснаха възможността  да играят на полуфинал с отбора на гр. Плевен.
Организаторите на първенството наградиха отличилите се състезателки с  индивидуални грамоти за състезател в „Златната седмица” . Такава грамота заслужено  получи и Гергана Дакова капитан на  отбора на ХК Нове за своята сърцата и красива игра по време на мачовете.  Всички момичета достойно се представиха, като трябва да се отбележи и специалния принос на  двете вратарки Марияна Йорданова и Кристина Цветанова, разпределителят   Яница Крумова .
 
Да благодарим на всички момчета и момичета и  на техните треньори Христо Христов и Величка Плачкова за достойното представяне на нашия град в държавното първенство. Дерзайте и за в бъдеще очакваме още по-големи успехи на национално ниво. А на всички наши съграждани – бивши, настоящи спортисти, родители, баби и дядовци отправяме апел : „ Насърчавайте децата си да спортуват. Спортът изгражда характера на децата, учи ги на постоянство, трудолюбие, воля за борба до край. Свищов е с традиции в хандбала, защо да не ги продължим в лицето на нашите деца.
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания