Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

115 години от първия футболен мач в България честват в Свищов

115 години от първия футболен мач в България честват в Свищов
Добавена на: 2015-04-24 16:21:30

115 години от първия футболен мач в България честват в Свищов
115 години от първия футболен мач в България честват в Свищов

В крайдунавския град започва 12-то издание на Международния футболен турнир за юноши „Юлиян Манзаров”

На 26 април 2015 г. в град Свищов ще се чества 115 години от първия футболен мач в България. Той е игран на 11.04.1900 г. във Варна, в рамките на Първия юнашки събор. Противници са били отборите на юнашките дружества от Свищов и Габрово.
В деня на честването от 16:00 часа на Градския стадион ще се срещнат ветерани от „Академик - Свищов“ и сборен отбор ветерани от град София. Мачът на ветераните ще бъде ръководен от Камен Алексиев.
От 19:00 часа в хотел „Корпус Юг“ ще се проведе тържествена церемония, на която ще бъдат отличени и наградени със златни значки на Българския футболен съюз футболисти и деятели със сериозен принос за развитието на футбола в крайдунавския град. Община Свищов също ще награди с плакети и специална значка „115 години от първия футболен мач в България“ допринеслите в областта на футбола дейци.
X­­ІI Международен футболен турнир за юноши „Юлиян Манзаров” ще бъде открит на 27 април 2015 г. от 9:30 часа, с участието на „Единство“ (Биело поле, Черна гора) и „Стяуа” (Букурещ, Румъния), както и българските отбори „Лудогорец“, „Литекс“, ЦСКА и „Академик-Свищов“.
Гости на двете прояви се очаква да бъдат Димитър Ларгов, Димитър Якимов, Александър Костов, Наско Сираков, Трифон Иванов и други знакови фигури в българския футбол.
Всички участници в турнира „Юлиян Манзаров“ също ще получат специалната значка „115 години от първия футболен мач в България“.
Финалната среща на турнира ще се играе на 30 април 2015 г. от 17:00 часа на стадион „Академик“, след което ще се проведе и тържественото награждаване на отборите и отличилите се състезатели.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания