Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Съвместни проекти за новата трансгранична програма обсъдиха кметовете на Свищов и Зимнич

Съвместни проекти за новата трансгранична програма обсъдиха кметовете на Свищов и Зимнич
Добавена на: 2015-04-21 17:06:13

Станислав Благов и колегата му Петре Първу обмениха идеите си за участие в Програмата „Interreg V-A Румъния – България“, след като официално стартира набирането на проектни предложения по три от приоритетните оси на Програмата.

Съвместни проекти за новата трансгранична програма обсъдиха кметовете на Свищов и Зимнич на работна среща в румънския град. Станислав Благов и колегата му Петре Първу обмениха идеите си за участие в Програмата „Interreg V-A Румъния – България“, след като официално стартира набирането на проектни предложения по  три от приоритетните оси на Програмата.
В срещата от българска страна участваха още заместник-кметът инж. Виктор Майсторов и директорът на ресорната общинска дирекция за европейски програми и проекти Стоян Парашкевов. От страна на домакините с кмета на Зимнич бе и експертът по разработване и управление на проекти Йонуц Янко.
По първата ос – „Един добре свързан регион“, община Свищов възнамерява да кандидатства с проект за околовръстен път, а по втората ос: „Един зелен регион“ – с проект за облагородяване на Банара. Хубавото е, че Община Свищов вече има такъв готов разработен проект по Техническа помощ към ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 и може да кандидатства по новата трансгранична програма в най-кратки срокове.
Проекти за подобряване на транспортната инфраструктура, опазване на околната среда и развитието на туризма в трансграничния регион подготвят и партньорите от Зимнич.
Освен споменатите инфраструктурни проекти, двете общини ще подготвят съвместен проект и по третата ос: „Един сигурен регион“, където ще се финанисрат дейности, допринасящи за увеличаване на устойчивостта към бедствия и смекчаване на последиците от изменението на климата.
След работната среща Станислав Благов и Петре Първу имаха брифинг с румънските медии.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания