Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов с престижна награда за Фестивала „Орел на Дунав“

Община Свищов с престижна награда за Фестивала „Орел на Дунав“
Добавена на: 2015-04-07 12:03:55

Община Свищов с престижна награда за Фестивала „Орел на Дунав“

Отличието бе връчено на Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2015“ – Велико Търново.

Община Свищов бе удостоена с наградата „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2014 г.“ на Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2015“ – Велико Търново. Наградата се връчва за ежегодното провеждане на Фестивала на античното наследство „Орел на Дунав“. Свищовският реенакмънт фестивал бе отличен в националния конкурс „Чети и пътувай“, който традиционно се провежда в рамките на изложението.
Наградата бе приета от председателя на Съвета по туризъм в Свищов Стефан Проданов, който заяви:
„Община Свищов и Съвет по туризъм създадоха свой оригинален продукт въз основа на историята на римската крепост "Нове" в Свищов. Направихме уникално събитие, с което вече няколко години участваме и в Рим, в едно от най-големите реенакторски събития в Европа ".
„Наградата е особенно ценна, защото се връчва от Община Велико Търново, а това е общината, която има най-голям опит в развитието на културен туризъм. Фактът, че лично кметът на старата столица Даниел Панов ни награждава, е едно професионално признание за уникалното събитие „Орел на Дунав“, което тази година ще се проведе от 5 до 7 юни.“, коментира престижното отличие заместник-кметът на Общината Пламен Александров.
12-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ се проведе в старата столица от 1 до 4 април тази година. Негов домакин бе Община Велико Търново, а съорганизатори Министерството на туризма, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”.
      
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания