Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Съветниците разрешиха кметът да прави размествания в бюджета

Съветниците разрешиха кметът да прави размествания в бюджета
Добавена на: 2015-04-07 09:03:49

16 съветници гласуваха „за”, 5 „против” и двама „въздържал се” на предложение, което дава възможност кметът на Общината да прави размествания в рамките на гласувания общински бюджет.

Правото му бе отнето преди месец по време на приемането на Бюджет 2015 на Община Свищов, когато съветниците гласуваха разместванията да стават единствено след одобрение в пленарна зала.
Предложението бе внесено от общинската администрация придружено с подписка, подкрепена от всички кметове и кметски наместници на селища от Общината и директори на училища, както и ръководители на бюджетни звена. По внесената точка имаше внесени предложения от три постоянни комисии към Общински съвет – Свищов. Единствената разлика в тях бе проекта на нормативната комисия, който предвиждаше всяко тримесечие кметът на Общината да представя пред Общинския отчет извършени ли са промени с бюджетни средства, какви точно и в какъв размер.
В хода на обсъжданията стана ясно, че единствено в община Свищов е отнето правомощието на кмета да извършва размествания. Станислав Благов коментира в пленарната зала, че администрацията винаги е предоставяла информация за изпълнението на бюджета. В крайна сметка съветниците приеха основното предложение, внесено от постоянната земеделска комисия.
Александър ГЕОРГИЕВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания