Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С добри помисли да посрещнем предстоящите християнски празници!

С добри помисли да посрещнем предстоящите християнски празници!
Добавена на: 2015-04-01 12:02:21

ДЕКЛАРАЦИЯ на групата общински съветници от Коалиция „За Свищов”

Уважаеми дами и господа общински съветници!
Скъпи жители на Община Свищов!

В навечерието сме на едни от най-красивите и светли празници - Цветница и Великден. В очакваните с толкова надежда пролетни дни сме изпълнени със светло вълнение за едно ново възкресение -  на вярата, че ще се  разлистят зелените клонки  на душите ни. В тези предпразнични дни ние, общинските съветници от Коалиция „За Свищов”, се обръщаме към всички вас, за да ви пожелаем здраве, светлина на помислите и добронамереност в делата.
Като общински съветници сме удовлетворени, че сме част от това динамично време, в което Община Свищов постига успехи, които получават признание в регионален, национален и европейски мащаб. Предстоят ни още няколко месеца, изпълнени с предизвикателства, но свързани и със стартирането на новите оперативни програми. Убедени сме, че ще бъдат постигнати още резултати, ще бъдат решени още проблеми, ще бъдат финализирани успешно започнатите мащабни проекти .
Предстоят ни трудни дни, вече прехвърчат думи, словесни искри, които са обясними, защото есента на нашето очакване предстои. Изпълнявайки длъжността да бъдем граждани на своята община, да сме законодателният орган, дано не си позволим да унищожим не само вярата на нашите съграждани в нас като институция, но и себеуважението, което си дължим. С твърдата убеденост, че служим на любимия град и на любимата община, които се променят и благодарение на многото проекти и търпението на хората стават по-красиви, вярваме, че няма да позволим поведение, от което да се срамуваме.
Вървейки по котешкия гръб на времето, не бива да забравяме, че то, времето, тече неудържимо, повлича и отнася всичко. Остава сътвореното за другите. Остават думите и делата, които са огледало на нашата душевност. Понякога боледуваме от умението да иронизираме всеки идеал и да го унищожим. Боледуваме от умението да направим от понятията ГОРДОСТ, ОТДАДЕНОСТ, ЧЕСТ, ДОСТОЙНСТВО думички с пейоративно значение. Въпреки нечие отрицание обаче тези думи продължават да бъдат ценност човешка, защото светът има нужда от тях.
В навечерието на светлите празници искаме да припомним думите на Христос: „Кой съм аз, за да съдя!”, „Прости им, Господи, те не знаят какво правят!”, „Който е безгрешен, нека пръв хвърли камък…” Дано библейската мъдрост, извираща от тях,  да ни напомня, че понякога е необходимо да познаем смирението.  И нека тя, мъдростта, бъде с нас, защото светът, нашият свят, изтъкан от противоречия, има нужда от нея… И от добронамереност има нужда, защото (както казва Майка Тереза) "Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.”
С обич и отговорност към жителите на Община Свищов нека да продължим да работим и с добри помисли  да посрещнем предстоящите християнски празници!

Светло очакване на великия ден на възкресението!
             
 Общинските съветници от Коалиция „За Свищов”

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания