Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Пътят Свищов – Русе ще бъде ремонтиран

Пътят Свищов – Русе  ще бъде ремонтиран
Добавена на: 2015-03-30 13:19:24

До края на годината пътят Свищов – Русе, в района на Вардим, ще бъде ремонтиран, заяви след приемната си в Свищов заместник-председателят на 43-тото Народно събрание Иван Иванов.

Вестта за чакания от години ремонт е съобщена  от министъра на регионалното развитие след депутатско питане на народния избраник от Реформаторския блок. Състоянието на пътищата е бил и един от основните въпроси, поставен пред депутата от кметове и кметски наместници от общината. В най-скоро време Иванов ще зададе депутатски въпрос и до министъра на околната среда за състоянието на хидро- мелиоративните съоръжения по поречието на река Дунав. Питането е породено от поставени проблеми от земеделски производители, които се оплакват, че съоръженията не се подържат от години и това е причина за ниски добиви. Иван Иванов съобщи още, че е провел разговор с военния министър за собствеността на бившето военно поделение. Министерството има готовност да предостави терена на казармата, ако Общината представи инвестиционен проект и стратегия за цялостно развитие на терена от над 320 дка.
Александър ГЕОРГИЕВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания