Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Заместник-кметът Емил Димитров бе гост на церемония за връчване на езикови сертификати в ПГ по ЛПС

Заместник-кметът Емил Димитров бе гост на церемония за връчване на езикови сертификати в ПГ по ЛПС
Добавена на: 2015-03-23 14:14:29

Заместник-кметът Емил Димитров бе гост на церемония за връчване на езикови сертификати в ПГ по ЛПС

От 28.11.2014 г. до 06.03.2015 г. се проведе езикова подготовка по испански език на учениците от ПГ по лека промишленост и строителство.

Hola, habla español? /Здравейте, говорите ли испански?/
От 28.11.2014 г. до 06.03.2015 г. се проведе езиковата подготовка на учениците от ПГ по лека промишленост и строителство, които през месец юли 2015г. ще проведат двуседмичната си  производствена практика в гр. Валенсия, Испания по Проект 2014-1-BG01-KA102-000842 „СРЕДИЗЕМНОМОРСКА КУХНЯ – ИСПАНСКИЯТ ОПИТ В РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО“ по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор: "Професионално образование и обучение".
 В подготовката взеха участие 12 ученици от ПГ по ЛПС - Свищов, професия „Ресторантьор”, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”, избрани на първи етап за подбор на ползватели. Обучението включваше изучаване на испански език, ниво А1 с развитие на комуникативните умения, усвояване на специализирана терминология в областта на туризма и по-конкретно ресторантьорството. Езиковата подготовка се проведе в рамките на 90 учебни часа от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов и завърши с връчването на сертификати за успешно проведена езикова подготовка по испански език.
Гости на събитието бяха: г-н Емил Димитров – заместник-кмет на Община Свищов, проф. д-р Любен Кирев – заместник-ректор в СА „Д. А. Ценов” – Свищов, доц. д-р Пенка Шишманова - Директор на ЦПО към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов, професор Луис-Густаво Контрерас Ернандес – ръководител на Испанския център към ВТУ „СВ. СВ. Кирил и Методиий" и преподавател на групата от ползватели.
Сертификатите за придобитите компетентности бяха връчени на учениците от проф. д-р Любен Кирев. Той пожела на учениците приятни мигове във Валенсия и да покажат своите знания и умения пред испанските партньори.
Сеньор Контрерас награди най-добрите си курсисти с грамоти от Испанския център към ВТУ „СВ. СВ. Кирил и Методий” и им пожела да бъдат уверени в себе си, в своите знания и да проведат една незабравима практика в Испания.
Ползвателите бяха приветствани с успешно приключилото обучение и от доц. д-р Пенка Шишманова и
г-н Емил Димитров. 
Пожелаваме на нашите възпитаници успешно приключване и на следващите етапи от предварителната подготовка на мобилността.
Buenas suerte! /На добър час!/
 
 инж. Веска Николова, ръководител на проекта

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания