Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Няма стеснение на главната улица, обособяват се 34 паркоместа

Няма стеснение на главната улица, обособяват се 34 паркоместа
Добавена на: 2015-03-23 11:49:58

Няма стеснение на главната улица в района от площад “Велешана” до полицията, съобщи заместник-строителният кмет инж. Виктор Майсторов.

Строителните дейности в района на улица “Алеко Константинов” са част от проекта за достъпна зелена градска среда. Строителството там и на останалите места по него приключват по договор на 31 март.
Първоначалният проект предвиждаше на пътното платно да бъде велоалея. Това е променено в края на м.г. след съгласуване със съответните власти. В крайна сметка тротоарът се обособява като комбинирано място за пешеходци и колоездачи. Мястото, където любителите на колело ще могат да карат е обозначено с бели гранитни блокчета.
27 паркоместа се обособяват на уличното платно от “Велешана” до паметника на Цветан Радославов. До момента живеещите там паркираха колите си въпреки забранителния знак, допълни инж. Майсторов. Седем паркоместа се обособяват пред сградата на Районно управление “Полиция”. В следващите пет години престоят на паркоместата ще бъде безплатен, каквито са изискванията по европейските програми, които финансират проекта. След този период Общинският съвет има право да вземе решение за събиране на такса за паркиране, поясни строителният заместник-кмет.
 
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания