Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СОУ „Николай Катранов” участва в състезанието Spelling Bee 2015

СОУ „Николай Катранов” участва в състезанието Spelling Bee 2015
Добавена на: 2015-03-11 13:18:10

СОУ „Николай Катранов” участва в състезанието Spelling Bee 2015
СОУ „Николай Катранов” участва в състезанието Spelling Bee 2015

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

 Любомира Петкова Димитрова се класира на първо място в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 05.03.2015 година в СОУ „Николай Катранов”, град Свищов, област Велико Търново. Любомира Петкова Димитрова спелува правилно думата edge-ръб и победи Габриела Красенова Божкова, която се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в град Велико Търново. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.
Жури на училищното състезание бяха:
Теодора Атанасова-учител по английски език и водещ на състезанието
Джонатан Блейн Посълуейт- учител по английски език, който беше диктор на състезанието.
Ангел Дейви Иванов-ученик от ХІІ а клас
Наблюдател за трета поредна година беше Димитрина Проданова, служител в звено „Управление на проекти и европейски въпроси от община Свищов.
В училищното състезание тази година  участваха 15 ученици от ІІІ до VІІ клас.
 Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.
 Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е  тринадесетгодишната Катерина Петрова от НСОУ „София”, гр. София.  

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания