Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Представители на бизнеса се срещнаха с Даниела Везиева

Представители на бизнеса се срещнаха с Даниела Везиева
Добавена на: 2015-02-23 13:10:03

Представители на бизнеса се срещнаха с Даниела Везиева
Представители на бизнеса се срещнаха с Даниела Везиева

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева се срещна с представители на структуроопределящи за региона предприятия.

Визитата бе по нейна инициатива, а домакин на събитието бе кметът на Общината Станислав Благов. Срещата се състоя в залата на Бизнес центъра. Освен ръководители на бизнеса от свищовска община, в дискусията участваха общински съветници и преподаватели от Стопанска академия.
„Зa нac e вaжнo дa пoлyчaвaмe oбpaтнa вpъзкa c бизнeca, зa дa пpoвeдeм пpaвилния диaлoг“, зaяви по време на срещата Дaниeлa Вeзиeвa. Tя пpeдcтaви чacт oт пpиopитeтитe нa Миниcтepcтвoтo нa икoнoмикaтa, кoитo ca cвъpзaни c нaмaлявaнe нa aдминиcтpaтивнaтa тeжecт пo oтнoшeниe нa peгyлaтopнитe peжими към бизнeca. Кметът Станислав Благов представи пред заместник-министъра заложените в Общинския план за развитие основни приоритети и цели, свързани с местната икономика и възможностите за подобряване на инвестиционния климат. На въпроса на зам. министър Везиева: – Какво искат от държавата?, почетния гражданин на Свищов и собственик на „Свилоза“  Красимир Дачев отговори: „Аз не съм искал нищо от държавата, за да може да ми го дадете. Искам просто да не ми се пречи.“ Според него основният проблем е, че няма прозрачност и абсолютно никаква възможност за дългосрочни планове в бизнеса, за това и всичко потъва в сивия сектор. По време на дискусията стана дума и за така бленувания мост над  Дунава, който би могъл да осигури на свищовлии развитие в сферата на  логистиката и транспорта. В края на срещата изводът беше един: За да има условия за развитие на община Свищов  най-важното е местните, регионалните и националните структори да работят заедно в името на общата кауза. 
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания