Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Продължават строителните дейности по проекта за зелена и достъпна градска среда

Продължават строителните дейности по проекта за зелена и достъпна градска среда
Добавена на: 2015-02-19 15:42:12

Продължават строителните дейности по проекта за зелена и достъпна градска среда
Продължават строителните дейности по проекта за зелена и достъпна градска среда

Инж. Боян Чиприянов, началник-отдел „Инвестиционна политика и благоустройство“ в Община Свищов, член на екипа на проект „Обновяване и модернизиране на зелена и достъпна градска среда“

Към момента продължават строително-монтажните работи по проект „Обновяване и модернизиране на зелена и достъпна градска среда“, който се реализира на територията на град Свищов.
По ул. „Патриарх Евтимий“ предстои да бъде извършено повдигане на ревизионни и дъждоприемни шахти, като дъждоприемните шахти ще бъдат и основно почистени. Не е приключила работата и по велоалеята. Тук също предстоят довършителни дейности, свързани с монтиране на капаци за ревизионните шахти. Ще бъде извършена подмяна на компроментирани бордюри по протежение на улицата, предстои също озеленяване на района.
В момента активно се работи по кръстовището на пл. „Хан Бъчва“, където е предвидена реконструкция и промяна на организацията на движението с цел облекчаване на автомобилния трафик.
Работата по спортните площадки също продължава. Там дейностите са на етап монтиране на спортните настилки и съответното спортно и парково обзавеждане.
Крайният срок за приключване на предвидените строителни дейности по проекта, съгласно подписания договор с фирмата изпълнител, е 31-ви март 2015 година и засега изпълнителят поема ангажимент този срок да бъде спазен.

Екипът на проект „Обновяване и модернизиране на зелена и достъпна градска среда“ поднася своите извинения на свищовската общественост за причинения временен дискомфорт и изразява твърдата си убеденост, че след 31-ви март градът ни ще бъде по-красив и с по-добри условия за придвижване, спорт и отдих.
 
Ето как ще изглеждат някои от новите обекти на площад „Велешана“, Спортен комплекс „Свищов“ и новата спортна площадка до стадион „Академик“.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания