Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Две жилищни сгради в Свищов ще бъдат санирани по проект

Две жилищни сгради в Свищов ще бъдат санирани по проект
Добавена на: 2015-02-17 14:38:23

Две жилищни сгради в Свищов ще бъдат санирани по проект

Това стана ясно, след като Министерството на регионалното развитие обяви резултатите от оценката на Заявления за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност.

Две жилищни сгради в град Свищов ще бъдат санирани по проект "Енергийно обновяване на българските домове", който се изпълняваше по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013. Това стана ясно, след като Министерството на регионалното развитие обяви резултатите от оценката на Заявления за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност.
Одобрените сгради в Свищов са на ул. „Ген. Киселов“ №2 бл. „Радецки 3“, вх. Б и ул. „Черни връх“ № 49, бл. „Мургаш 1“, вх. А и Б. Със Сдруженията на собствениците на тези сгради ще бъдат сключени Споразумения за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност, след което ще стартират и конкретните дейности.
Към днешна дата във връзка с новата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради в Община Свищов има регистрирани 7 сдружения на собственици. Вчера едно от сдруженията внесе и първото Заявление за интерес и финансова помощ и в момента документите се оценяват от общинските експерти. Ако всички процедури са спазени, Сдружението ще бъде поканено да подпише договор с кмета на Община Свищов за участие в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.
Община Свищов призовава гражданите да не се поддават на слухове и провокации, свързани с изпълнението на Програмата. Всички въпроси могат да бъдат отнесени към ресорните експерти в общинската администрация.
Вчера общински експерти, домоуправители от Свищов и лично кметът Станислав Благов, взеха участие в информационна среща във Велико Търново, в която новата Национална програма за енергийна ефективност бе представена от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания