Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

900 евро отпуснаха съветниците на три деца за участие в певчески фестивал

900 евро отпуснаха съветниците на три деца за участие в певчески фестивал
Добавена на: 2015-02-09 10:17:54

Общо 900 евро еднократна парична помощ отпуснаха общинските съветници на три деца от града за участие в европейски певчески фестивал.

Решението бе взето единодушно на редовното януарско заседание на местния парламент. По 300 евро получават Симона Иванова, Никол Борисова и Преслава Петкова.
Парите са помощ от страна на Общината децата да могат да вземат участие във фестивала Euro Stars, който ще се проведе от 22 до 27 април във Валета, Малта. Организаторите на проявата осигуряват престоя на участниците, които трябва да заплатят единствено фестивалната такса в размер на 65 евро и цената на самолетните полети.
Съветниците отпуснаха и еднократна парична помощ на съпругата на трагично загиналия в края на 2014 г. граничен полицай Асен Асенов. 388 лв. получава жената за целта, като средствата са необходими за отглеждане на двете й деца, записаха в мотивите на решението си общинарите.
Съветниците отпуснаха и осем еднократни парични помощи на обща стойност 2400 лева. Средствата са за покриване на разходите за лечение на хора в затруднено социално положение.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания