Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

67 лични асистенти ще помагат на 80 души

67 лични асистенти ще помагат на 80 души
Добавена на: 2015-02-02 10:43:41

67 лични асистенти започват работа на територията на Общината от 1 февруари, съобщи Анелия Димитрова, ръководител на общинската служба „Социални дейности”.

Хората ще помагат на близо 80 души с увреждания, които работеха до края на 2014 година по програмата „Подкрепа за достоен живот”. Близо 100 хил. лв. от еврофондовете получи Общината по проекта, който осигури помощ на хората с увреждания. Повторното назначаване на асистентите става възможно след постановление на Министерски съвет от средата на месец януари. Трудовите им договори ще бъдат до края на месец март.
От Министерството на труда и социалната политика има уверение, че са осигурени 15 млн. лв. за всички лични асистенти в страната. Средствата са осигурени от Републиканския бюджет и трябва да осигурят заетост на асистентите до стартиране на новия програмен период. Анелия Димитрова съобщи, че в община Свищов няма хора с физически увреждания, които са останали без помощ след приключването на програмата в края на м.г. В повечето случаи лични асистенти са роднини на потребителите и те не са преставали да им помагат. 
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания