Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовската болницата иска финансова помощ от Общината

Свищовската болницата  иска  финансова помощ от Общината
Добавена на: 2014-10-10 14:46:50

МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” поиска финансова помощ от общината, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Евгений Митанов.

Нуждата от средства за лечебницата е възникнала след като със собствени средства е извършила разплащането на проект, финансиран от европейските фондове. Начинанието приключи миналия месец и имаше за цел подобряването на условията за работа в болницата, която е извършила плащания към изпълнителя по проекта. Реализирането му даде възможност медиците да се чувстват по комфортно  при осъществяване на своята дейност. Средствата на болницата ще бъдат възстановени от управляващия орган след като бъдат приети финансовите отчети на проекта, но дотогава са необходими парични средства,  за да може  лечебното заведение да извършва други плащания, уточни д-р Митанов. Едно от тях е изплащането на заплатите на персонала, като в момента има забавяне на почти две месечни възнаграждения. Болничният управител е изпратил до Общинския съвет подробен финансов анализ за приходите и разходите на МБАЛ-Свищов. От него става ясно, че за първото полугодие на т.г. приходите на болницата са 1 597 000 лева срещу 1,4 млн. лв. за 2013 г. За същия период просрочените задължения са намалени с 344 хил. лв. Искането за помощта предстои да бъде разгледано от постоянните комисии към Общинския съвет преди да влезе в пленарна зала. Д-р Митанов изрази надежда, че то ще бъде удовлетворено.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания