Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Седем училища от общината с маломерни и слети паралелки

Седем училища от общината с маломерни и слети паралелки
Добавена на: 2014-09-12 14:28:04

Седем училища от общината през новата година ще обучават ученици в маломерни и слети паралелки, решиха единодушно на последното си заседание общинските съветници.

По същество те приеха предложението на общинския отдел “Образование и култура”, изготвено на базата на данните от директори на общински училища за броя на учениците и по този начин бе обезпечаване на учебния процес. В четири учебни заведения в села от общината и в три градски се реши да има такива паралелки.
93 ученика се очакват в ОУ “Христо Ботев” в село Алеково, където ще има седем маломерни паралелки. В ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Морава се очакват 99 ученици и ще има шест маломерни и една слята паралелка. Пет маломерни паралелки ще има в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Овча могила, където учениците са 130, а в останалите класове ще има нормални паралелки. В ОУ “Христо Ботев” в село Ореш се очакват 93 ученици и ще съществуват шест маломерни и една слята паралелки. Една маломерна паралелки с 17 ученици бе одобрена в СОУ “Димитър Благоев”, а в СОУ “Николай Катранов” две маломерни с 16 и 14 ученици. В ОУ “Флип Сакеларевич” се разкрива един маломерен клас с 16 деца.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания