Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ДЕКЛАРАЦИЯ

ДЕКЛАРАЦИЯ
Добавена на: 2014-09-05 13:00:39

на общинските съветници от Коалиция „За Свищов”

Общинските съветници от Коалиция „За Свищов” възразяват остро срещу поведението на  общинския съветник, избран  от листата на  партия „Ред, законност и справедливост”,  Калин Костов, който от доста време използва различни средства и начини за решаване на своите лични  спорове със Стопанска академия. Господин Костов спекулира с имената на много хора, а с поведението си злепоставя  статута на Общинския съвет.
                   Медийните изяви са позволени за всички, в България (по Закон) има свобода на словото и печата. Естествено, никой не би  оспорил това право на господин Костов, особено когато  застава зад думите с името  и с адвокатската си същност. Когато се заявява в други интервюта и медийни изяви   като председател на Сдружение за европейско качество във висшето образование, после като член вече на Движение  България на гражданите, пак никой не би оспорил неговото поведение... Въпрос на личен морален избор! Когато обаче застава пред обектива и микрофона като общински съветник от град Свищов, града, сътворил първото общинско самоуправление, град,  който години наред е  спазвал и съхранявал  почтените правила (задължени сме пред онези, които ни го завещаха), единствено  задължението отговорно да защитава своя град, е разумно. Пренебрегвайки  тази отговорност, Калин Костов избра    злепоставянето на  хора и институции от Свищов в национален ефир.
              Това явно е  маниер на поведение  на общинския съветник от РЗС- преследвайки  личната вендета той зачерква  изначални норми на принадлежност към интересите на града и  спекулира със статута си. Спомнят си навярно всички уважаеми общински съветници,че преди броени месеци бяхме въвлечени в такава лична битка. Всеки от нас води свои лични битки, но никой не си е позволявал да ги заяви в Зала 1 на Общинския съвет  и да манипулира човешкото чувство за съпричастие. Господин Костов обаче го направи. По всяка вероятност, защото иска да внуши, че останалите  са маскари. Това също си е негово право- гледаш на света през своята собствена същност... Но омаскаряването на града не е ничие право, защото задължение на всички нас като общински съветници е да работим за този град, да защитаваме неговите интереси, да пазим неговото име. Да не забравяме, че имаме задължение и към себе си - да бъдем човеци. Въпреки политическите разминавания...
                  Доколкото ни е дадена мъдростта, тя е, за да си спомним нещо познато: Стар завет,  Книга на пророк Осия:
 8:7 Понеже посеяха вятър, затова ще пожънат вихрушка; Няма узряло жито; израсналото няма да даде брашно; И ако даде, чужденци ще го погълнат.
8:8 Израил биде погълнат; Сега той е между народите като негоден съд.
 
             С настоящата декларация заявяваме, че не приемаме и категорично се разграничаваме от подобно поведение, което накърнява реномето на Общинския съвет.
             Тъй като от утре започва предизборната кампания, използваме възможността да призовем към толерантност и  уважение  всички партии и  всички кандидати за народни представители, участващи в изборите.
 
                 
                                      Общински съветници от Коалиция „За Свищов”
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания